Rektör Budak, “Yaratıcılık ve Geliştirilmesi” dersine katıldı

Rektör Budak, “Yaratıcılık ve Geliştirilmesi” dersine katıldı

Ege’de öğretmen adayları hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı 2. Sınıf öğrencilerinin aldığı “Yaratıcılık ve Geliştirilmesi” dersine konuk olan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ders kapsamında geleceğin öğretmenleri olan öğrencilerimiz, farklı kostümler tasarlıyor. Böylece gelişim çağındaki çocukların görsel hafızalarına yönelik çalışmalarla onların öğrenmelerini de kolaylaştırıyorlar” diye konuştu.

EÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı 2. Sınıf öğrencileri Doç. Dr. Şakire Ocak Karabay’ın “Yaratıcılık ve Geliştirilmesi” dersinde pek çok kostüm tasarlıyor. Öğrencilerin daveti üzerine derse katılan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Doç. Dr. Karabay’dan öğrencilerin faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Geleceğin öğretmenlerinin ders kapsamında aldıkları bilgilerin önemine değinen Rektör Budak, “Gençlerimiz öğretmen olduklarında burada edindikleri bilgilerle gelecek nesillere yol gösterici olacak. O nedenle öğrencilerimizin en donanımlı halde mezun olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Konuk olduğumuz derste gençlerimiz çeşitli kostümler tasarlıyor. Böylece gelişim çağındaki çocukların görsel hafızalarına yönelik çalışmalarla onların öğrenmelerini de kolaylaştırıyorlar.  Öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum” dedi.

“Sanat, estetik ve yaratıcılık eğitimleri desteklenmeli”

Doç. Dr. Karabay ise  “Okul öncesi çocuklar için sanat eğitimini sağlayacak öğretmenlerin yetenek ve bilgi açısından yeterli bir donanıma sahip olmaları gerekiyor. Öğretmenler mesleki kariyerlerinin her basamağında sanat, estetik ve yaratıcılıkla ilişkili eğitimlerle desteklenmeli. Dersimizde, erken çocukluk eğitiminde yaratıcılık kapsamında ele alınabilecek özgün materyaller ve kavramlar öğretmen adaylarıyla paylaşıldı. Çeşitli örnekleri yaşantı yoluyla deneyimlemeleri sağlandı, kendi tasarımları için bir temel oluşturabilmeleri amacıyla eğitim ortamı sunuldu. Dersimize katılarak bizi yürekten destekleyen Rektörümüze, dönem başından beri eğitici materyallerin geliştirilmesinin her aşamasında beni destekleyen ve bu konuda üstün çaba gösteren öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Dersin ardından öğrenciler tasarladıkları kostümleri giyinip Rektör Budak’la fotoğraf çektirdi.

Kostümler sergilenecek

Doç. Dr. Karabay, öğrencilerin hazırladığı kostümlerin, fakültenin “20. Yılı” etkinlikleri kapsamında 26 - 28 Kasım’da 12.00-12.20 saatleri arasında,  Eğitim ve Spor Kafe önünde açılacak “Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencileri Kostüm Sergisi”nde görülebileceğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.