Rektör Budak'tan gazetecilere 10 Ocak ziyareti

Rektör Budak'tan gazetecilere 10 Ocak ziyareti

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İGC Başkanı Dikmen'i ziyaret gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen'i ve Yönetim Kurulu'nu  ziyaret ederek İzmirli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. 


Ziyarette konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, basın sektörünün yaşadığı sorunları dile getirdi. Türkiye'nin en büyük sorununun adaletsizlik olduğunu, gazetecilerin de işsizlik ile boğuştuğuna dikkat çekti. Dikmen, şöyle konuştu:
“Neredeyse günümüzde gazeteciler için çalışmak lüks oldu. Büyük sorunlar yaşıyoruz. Artık biz 10 Ocak'lara bayram diyemiyoruz. Sorunlarımıza rağmen mücadeleden ve direnmekten vazgeçmeyeceğiz. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadığınız için  size ve şahsınızda Ege Üniversitesi ailesine teşekkür ediyoruz.”  
 

Gazetecilik zor meslek
 

Prof. Dr. Budak, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek, “Gazetecilik zor ancak sevmek de gerekiyor. Gazetecilerin de bu bu işi severek yaptığını  gözlemliyorum. Ciddi özveri gerektiren bir meslek. 'Gününüz sizlere bir umut olsun, bayramınızı kutlayalım, bir arada olalım' diye ziyarete geldik. Tüm İzmirli gazetecileri tebrik ediyoruz. Ege Üniversitesi Rektörlüğü adına bizim yaptığımız haberlerimizi paylaşıyorsunuz. Onun için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Türkiye zor şartlar geçiren bir ülke dönem dönem. 15 Temmuz darbe girişimi ülkeye bir çok alanda zarar verdi. Gençlerin geleceğinden çaldı. İdeal olan yerine oturur. Başka Türkiye yok. Hepimiz ne kadar eleştirsek de birbirimize kenetleneceğiz. Hukuk da, adalet de, demokrasi de hepimize lazım. İktidarıyla muhalefetiyle gazetecisiyle üniversitesiyle ele ele olmalıyız” dedi.
 

Kimler katıldı
 

İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Hakan Dirik, Murat Attila, Gökmen Küçüktaşdemir, Sadık Uçar, EÜ Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı, Medya Merkezi Müdür Yardımcısı Uzman Yiğit Açık, Ege Ajans Sorumlusu Uzman Levent Konuş'un yer aldığı ziyarette Rektör Budak, İGC Başkanı Dikmen'e “Ege Üniversitesi Saati” armağan etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.