Rektör Budak’tan öğrencilere boyozlu karşılama

Rektör Budak’tan öğrencilere boyozlu karşılama

Öğrencileri kampüs girişinde karşılayan Rektör Budak, onlara bir İzmir klasiği olan boyoz, gevrek ve çay ikramında bulunarak tekrar kavuşmanın yaşattığı sevinci dile getirdi.

Uzun süre öğrencilerden ayrı kalmanın kendilerini üzdüğünü söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesinde bugün itibarı ile yüz yüze eğitime başlıyoruz. 1,5 yıl aranın ardından öğrencilerimizle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Kampüsümüz cıvıl cıvıl. Öğrencilerimizi boyoz, gevrek ve çay ikramı ile karşıladık. Uzun bir aranın ardından bu ilk eğitim gününde öğrencilerimiz de çok heyecanlılar.

ege-rektor-budak-egeli-ogrenciler-karsilama-2.jpg

Tabi, tüm pandemi tedbirlerini de en sıkı şekilde almış durumdayız. Gerek giriş turnikelerinde, gerek kampüs içerisinde gerekse sınıflarımızda devletimizin belirlediği tüm pandemi koşullarını yerine getirdik. Yüz yüze eğitimin devamlılığının sağlandığı, sağlıklı ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmek en büyük temennimiz. Ben bir kez daha kıymetli öğrencilerimize üniversitemize hoş geldiniz diyor, başarılı bir akademik yıl diliyorum” açıklamasında bulundu.

Ege Üniversitesinde, yeni eğitim öğretim yılına dair hazırlıkların tamamlanmasının sonrasında üst düzey pandemi önemleri alınarak akademik yıla başlandı. Giriş turnikelerinde kullanılan öğrenci, personel ve mezun kartlarına Hes Kodu eşleştirilmesi yapılarak Sağlık Bakanlığı'nın sistemine entegre edildi. Misafir girişlerinde ise yine Hes Kodu sorgulaması ilgili görevliler tarafından gerçekleştiriliyor.

ege-rektor-budak-egeli-ogrenciler-karsilama-1.jpg

Kampüs içine ve bina girişlerine dezenfektan noktaları konularak sınıflardaki oturma planları sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlendi. Ayrıca, kampüste aşı olmaya teşvik çalışmaları da devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.