Rektör Hotar, İzmir'in Kurtuluş Gününü kutladı

Rektör Hotar, İzmir'in Kurtuluş Gününü kutladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü (DEÜ) Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Hotar mesajında, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, İzmir’de verilen kurtuluş mücadelesinin ve yazılan şanlı tarihin taçlandığı gün olan ‘9 Eylül’ü gururla taşıdıklarını vurguladı. Hotar, “Milli Mücadele döneminde düşman askerine ilk ve son kurşunu atan güzel İzmirimizin 9 Eylül Kurtuluş Gününü kutluyor; bu toprakları bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.
 
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü sebebiyle DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yazılı bir açıklama yayınladı. Rektör Hotar, İzmir’deki bağımsızlık mücadelesinin tarihin akışını değiştiren özellikte olduğunu belirterek, “İsmini, kentimizin ve tüm vatanın bağımsızlığa kavuştuğu şanlı günden alan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde bütün vatan sathında başlattığı kurtuluş mücadelesi destanı, 9 Eylül 1922´de İzmir´in işgalden kurtarılmasıyla sona ermiştir. 9 Eylül 1922 Cumhuriyetimizin başlangıç tarihi olmuştur. Bu tarih yalnızca güzel İzmir´imizin kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın bağımsızlığa kavuştuğu son derece gurur verici ve önemli bir gündür. Büyük fedakarlıklarla  yurdunu düşman işgalinden kurtaran ve bu zaferi cumhuriyetle  taçlandıran aziz milletimiz,  aynı kararlılıkla istiklaline ve  demokrasisine sahip çıkmaya devam etmektedir. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümünde; istiklal ve istikbal yolunda bu vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü kutlu olsun” dedi. 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.