Reşat Gençtürk'ten TOKİ müjdesi

Reşat Gençtürk'ten TOKİ müjdesi

“Kentsel dönüşüm ve yenileme sürecinde mağduriyet yaşatmayacağız”

 

Bornova’da bazı bölgelerin imar planlarını yeniden yapılandıracaklarını ve bu sayede vatandaşların ihtiyacına cevap vereceklerini belirten AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, “Bazı bölgelerimizde hala 30 yıl önce yapılan imar planları yürürlükte. 2 katlı imarlar nedeniyle insanları kaçak yapmaya zorladılar. Böyle olunca da alt yapı yetersiz kaldı ve otopark sorunu baş gösterdi. Yeniden düzenleyeceğimiz imar planlarıyla bu sorunu gidereceğiz. Kentsel dönüşüm ve yenilemeyi de vatandaşımızı mağdur etmeden ve mahalle kültürünü koruyarak yapacağız” dedi.

dscf4259.jpg

Seçim çalışmalarına dinlenmeksizin ve durmaksızın devam eden Cumhur İttifakı’nın AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, seçime günler kala çalışmalarını mahalle toplantılarıyla sürdürüyor. Gün boyu vatandaşı tek tek dinleyen ve projelerini anlatan Gençtürk, vatandaşın en çok şikâyet ettiği konunun imar planları olduğunu belirterek, “Altındağ, Çamdibi, Işıkkent ve Pınarbaşı mahalleleri için 1998 yılında onaylanan ama uygulanmayan imar planlarını bölgenin koşullarına uygun hale getireceğiz. Ancak bu süreci vatandaşımızı mağdur etmeden ve mahalle kültürünü koruyarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

“2 KATLI İMAR NEDENİYLE İNSANLARI KAÇAK YAPMAYA ZORLADILAR”

Öncelikle Altındağ, Çamdibi, Işıkkent ve Pınarbaşı mahalleleri için 1998 yılında onaylanan ama uygulanmayan imar planlarını bölgenin koşullarına uygun hale getireceklerini belirten Gençtürk, “Bornova’nın bazı bölgelerinde hala 30 yıl önce yapılan imar planları yürürlükte. 2 katlı imarlar nedeniyle insanları kaçak yapmaya zorladılar. Böyle olunca da alt yapı yetersiz kaldı ve otopark sorunu baş gösterdi. Böylelikle de sorunlar birikti. Bu soruna öncelik vereceğiz. Göreve geldiğimizde öncelikle bu sorundan kaynaklı mağduriyeti bitireceğiz. Yapacağımız planları her semtin insanıyla gönül birliğiyle yapacağız. Kentsel dönüşüm ve yenileme ile ilgili kenar semtlerde oturan vatandaşlar için de yeni imar planları yapacağız. Öncelikle bu süreci yıkılma tehlikesi olan evlerden başlatacağız. Çünkü insanlarımızı doğal afetler olacak diye korku içinde yaşatamayız. Öncelik can ve mal güvenliğidir. Kentsel dönüşüm ve yenileme ile ilgili kenar semtlerde oturan vatandaşlarımız için yapacağımız imar planlarıyla mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın hak ettikleri daireleri almalarını sağlayacağız. Bu süreçte vatandaşımızın arazisini kimseye peşkeş çektirmeyiz. Bunun yanı sıra ilçemizdeki hazine arazilerini arsa üretimlerine açarak, ucuz ve vadeli arsa dağıtımı yapacağız. Bütün bu projelerimizde de sadece vatandaşın kazançlı çıkmasını sağlayacağız.

“ESNAFIMIZI BÜROKRASİ KISKACINDAN KURTARACAĞIZ”

Bornova’daki esnafı bürokrasi kıskacından kurtaracaklarını ve belediye olarak esnafın çalışma ve açılış ruhsatlarını esnafa belediye gidip teslim edeceklerini ifade eden Gençtürk, “Öncelikle esnaf ve sanatkârlarımızı ceza değil ödül yöntemini getireceğiz ve eğitim amaçlı denetleyeceğiz. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını esnaflarımızın iş yerlerine götüreceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımız evrak işleriyle uğraştırmayacak ve bürokrasi kıskacından kurtaracağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın çalışma saatlerini de Esnaf – Belediye iş birliği ile belirleyeceğiz. Mahalle aralarına kadar giren alışveriş merkezleri ve zincir mağazalar esnafımızı olumsuz etkilemesine izin vermeyecek ve bu konuda gerekli tedbirleri alacağız. Bütün projelerimizi ortak akıl içerisinde hayata geçirecek ve yerel yönetim-esnaf gönül birliğini kuracağız. Bunun yanında vatandaşımızın daha güvenli alışveriş yapmasını sağlamak için belediye tarafından uygunluk ve güvenilirlik belgesi vereceğiz. Bu sayede vatandaş ve esnaf arasındaki güven ilişkisini arttıracağız” diye konuştu.

IŞIKKENT’E TOKİ MÜJDESİ

Bornova’da hiç TOKİ projesi olmadığını ve göreve geldiklerinde buna son vereceklerini söyleyen Gençtürk, sözlerini şöyle sürdürdü: Öncelikle hazine arazilerinden arsa üreterek, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik TOKİ projemizi Işıkkent’te hayata geçireceğiz. Başlangıç olarak 20 bin daireyle başlayacak olan projelerimizi ihtiyaç dahilinde ve süreç içerisinde geliştireceğiz. Bunun yanında Işıkkent’te bölgeye uygun bir imar planlaması da yapacağız. Ve vatandaşlarımızın kesinlikle dikey yapılaşma değil, yatay yapılaşma ile istedikleri şekilde evlerini ve altyapılarını yapıp, rahat bir şekilde yaşamalarını sağlayacağız. Çünkü biz mahalle kültürünü yok etmeyecek ve vatandaşlarımızın mutluluğunu arttıracak projeleri hayata geçireceğiz. Bu projeleri de yine vatandaşımızla birlikte üreteceğiz. Gideceğiz ve sorun nedir diye soracağız. Sonra da hazırladığımız projelerimize onaylarını alıp hayata geçireceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.