Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

Yazarın Tüm Yazıları >

REVANİ

A+A-

Malzemeler

4 yumurta 

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 limonun rendelenmiş kabuğu

ŞERBET İÇİN

5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

4 su bardağı toz şeker

SÜSLEMEK İÇİN

Toz antep fıstığı

Hindistancevizi


YAPILIŞI

Toz şeker su ve limon suyunu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayalım.

Toz şekerle yumurtaları iyice çırpalım.

Yoğurt,ayçiçek yağı,irmik ve unu ilave edelim,en son kabartma tozu ve limon kabuğunu ekleyip  

karıştıralım.

Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru tepsiye yayın,180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya 

kadar pişirin,şerbeti üzerine döküp,şerbet çektikten sonra dilimleyip servis tabağına alalım

Üzerine toz antep fıstığı ve hindistan cevizi serpip servis yapalım

Afiyet olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.