Riekerink açıkladı: Podolski...

Riekerink açıkladı: Podolski...

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, hafta sonu oynanacak Osmanlıspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Osmanlıspor maçı öncesi kameraların karşısına geçti. Hollandalı teknik adam, Lukas Podolski'nin, Osmanlıspor karşısında forma giyemeyeceğini söyledi.

İşte Riekerink'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Çok bir bir maç bizi bekliyor. Lige baktığımızda Osmanlıspor en fazla berabere kalan takım. Diğer taraftan Avrupa Ligi'nde çok iyi işler başaran bir takım Osmanlıspor. Biz analizimizi yaptık. Oraya gidip, zor hava şartlarına karşın kazanmak istiyoruz.

'Alan savunmasından vazgeçmeyeceğiz'

Futbolda birçok gol duran toplarla atılıyor. Ligin ilk başında da bu tarz sıkıntılar yaşamıştık. Sonrasında adam adama savunmadan vazgeçip, alan savunmasına geçtik. Bu dönemde bir toparlanmamız oldu. Son maçta duran toptan gol yedik ama alan savunmasına devam edeceğiz. Yediğimiz golün analizini yaptık. Küçük hatalar yaptık.

'Belki Sneijder'e danışmış olabilirler...'

Zor bir dönemden çıktık ve iyi sonuçlar aldık. Osmanlıspor maçı bizim için çok zor olacak. Biz saha içine odaklanmış durumdayız. Gazete okumuyorum.  Kısa bir süre önce Hollanda'da röportaj verdim. Bunu Türk basınında çok yanlış aksettirmişler. Oradaki açıklamamda belki bu göreve getirilirken yönetim Sneijder'e danışmış olabilir dedim. Ancak Türk basınında beni göreve Sneijder'in getirdiğini yazdılar. Bu tamamiyle yanlış! 

'Podolski kadroda olmayacak'

Lig uzun bir maraton. Sakatlıklıklar yaşanabiliyor. Bu yüzden geniş bir kadromuz var. Bizdeki sakatlıklara gelirsek, Podolski ve Tolga Ciğerci, Osmanlıspor maçının kadrosunda olamayacak. Serdar Aziz'in durumu yapılacak son testten sonra belli olacak.

'Şartlar eşit olmalı'

Ankara'da zor hava şartları bizi bekliyor olacak.  Son kupa maçımızda buna yakın şartları test ettik.  Bence her şeyin eşit olması gerekiyor. Demem o ki, her stadın altında ısıtma sistemi olması gerekli. Bu Hollanda'da böyle olduğu için söylüyorum. 

'Eleştirileri takip etmiyorum'

Benimle ilgili eleştirilerin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Bazen yakın çevrem nedeniyle kulağıma geliyor. Ama benim tek odaklandığım nokta takımım...

Transfer açıklaması!

Transfer döneminde aramızdan ayrılacak oyuncular olabilir. Biri gitmeden, başka bir oyuncu transfer etmek doğru olmayabilir. Çalışmalarımız var. Eğer bazı pozisyonlarda boşluklar oluşursa, ona göre tedbirimizi alırız. 

Ligin ilk yarısına bakacak olursak, Fenerbahçe ve Beşiktaş kağıt üzerindeki en büyük rakiplerimiz. İkisiyle de deplasmanda oynadık ve 2. yarı maçlarımızı bu rakiplere karşı evimizde oynayacağız. Bu bizim için önemli bir meydan okuma olacak. Bunun dışında Başakşehir'le deplasmanda oynayacağız. 

Chedjou'nun durumu...

Chedjou'nun bu sene son senesi. Ocak ayında Afrika Kupası'na gidecek. Sezon başında Serdar'ın sakatlığı oldu. Bizim 5 stoperimiz var. Özellikle 4'ü arasından en iyi oyuncudan ziyade, en uyumlu 2'liyi bulmanız gerek. Orada bireysellikten çok en iyi kombinasyonu bulmak için uğraşmak gerekiyor. 

Dolar konusu...

Kontratımda yazan dövizden daha fazla Türk Lirası alacaksam kabul ediyorum. (gülerek) Tabi ki bir şakaydı... Türkiye'de yaşanan durum elbette üzücü. Zaman zaman böyle devalüasyonlar olabiliyor. Benim için iyi yanı, çoğu şey ucuz oluyor.  

'Gençlere önem veriyorum'

Genç takımdaki oyunculara çok önem verdiğimi herkes biliyor. Onları kadroya katıyorum. Kupada A takımda yeteri kadar süre almayan oyunculara süre vermek bizim ilk hedefimiz. İlk maçta bunu gerçekleştirdik. 2. maçta bizimle beraber olmayan oyuncular oldu ve A2 takımımızdan takviyeyle Erzincanspor maçına çıktı. Lisans problemi olmayan oyuncuları kafileye davet ettik. Genç oyunculardan Kerem'in sakatlığı olduğu için bizimle olamadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.