Riekerink'in Derbi Planı Gol Yememek

Riekerink'in Derbi Planı Gol Yememek

Fenerbahçe derbisine hazırlanan Galatasaray'da Riekerink'in futbolcularını sağlam savunma kurmaya odaklanmaları yönünde hazırladığı öğrenildi.

Uzunca bir süre teknik adam krizi yaşayan Galatasaray'da başa gelen Jan Olde Riekerink'in takımdaki ilk derbisi olacak olan Galatasaray Fenerbahçe karşılaşmasında deneyimli teknik adamın taktik hazırlıkları devam ediyor.

Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilecek olan derbi müsabakasında Riekerink'in savunmaya ağırlık vereceği öğrenildi. Geçici görevle U17'den getirilen Hollandalı teknik adam, yer aldığı iki karşılaşmada bir yenilgi bir berabere sonuç aldı. Eskişehirspor karşılaşmasında 4-3 Çaykur Rizespor karşılaşmasında ise 1-1 berabere kalan takım futbolcularıyla toplantı yapan Hollandalı, kazanmak için rakip takıma gol attırmamaya vurgu yaparak, her iki karşılaşmada toplam 4 gol atılmasına ve öne geçilmesine rağmen galip gelinmediğini söyleyerek sorunun belli olduğunu ifade etti. Rakip takımların Galatasaray'ın kalesine kolay skor yapabildiğini belirten Riekerink, gol yenilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlam defans kurulursa gol bulup kazanacaklar

Derbide karşılacakları Fenerbahçe'nin oynadığı karşılaşmaları futbolcuları izleterek analizlerini aktaran teknik adam, rakibin gol bulmakta sorun yaşadığını söyleyerek, skor üretemediklerinin altını çizdi. Rikerink iyi bir takım defansı kurulup Fenerbahçe'ye skor verilmemesi durumunda, kendi istedikleri skoru elde ederek karşılaşmadan galip ayrılabileceklerini söyledi. Antrenmanlarda defans oyuncuları üzerine yoğunlaşan deneyimli teknik direktör, defans oyuncularını hem teorik hem de pratik olarak derbiye hazırlıyor.

Tüm futbolcuların yüreğiyle mücadele etmelerini istedi

Deneyimli Hollandalı teknik adam, Derbilerin hata kabul etmeyeceğini belirterek, tüm futbolcuların TT Arena'da sahaya çıktıkları andan itibaren 90 dakika boyunca yürekleriyle mücadele etmelerini istedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.