Rotary 2440. Bölge Federasyonundan ilk yardım eğitimi

Rotary 2440. Bölge Federasyonundan ilk yardım eğitimi

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Kulüpleri ani kalp durması ile karşılaşıldığında yapılması gerekenleri toplumun her kesiminin öğrenmesi amacıyla halka açık bir eğitim semineri düzenliyor.

Toplumda ani kalp durmasına farkındalık yaratmak ve böyle bir durumda ilk müdahalenin önemine dikkat çekmek amacıyla Rotary Bölge Federasyonu 9. Grup Kulüpleri temel yaşam eğitimleri düzenliyor. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Resüsitasyon Derneği iş birliğinde gerçekleşecek olan eğitimlerde mümkün olduğunca çok kişinin ilk müdahaleyi öğrenmesi hedefleniyor.

hayata-el-ver-projesi-foto-1.jpg

Dünyada Herkes Hayat Kurtarabilir diyerek, Hayata El Ver Projesinin önemine dikkat çeken Rotary Bölge Federasyonu Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi Komite Başkanı Doktor Mustafa Kemal Nas, “Bu yıl Rotary 2440.Bölge 9. Grup Kulüpleri iş birliğinde İzmir Alsancak Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda büyük çaplı bir “Hayata El Ver” etkinliği planladık. “Dünyada Herkes Hayat Kurtarabilir” diyerek yola çıktığımız “Temel Yaşam Desteği” eğitimilerine tüm Rotaryen Dostlarımızı ve Rotaryen olmayan dostlarımızı kısacası herkesi bekliyoruz. Bu etkinliğin planlanmasında emeği geçen Resüsitasyon Dernek Yönetim Kurulu, Dernek Başkanı Sayın Prof. Dr. Şule Akın, Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Nurcan Doruk ve Doç. Dr. Şule Özbilgin ve Rotary 2440. Bölge 9. Grup Rotary Kulüplerimize teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

hayata-el-ver-projesi-foto-3.jpg

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu ise hayati önem taşıyan projenin amacına dikkat çekerek, “Burada amacımız toplumun her kesiminden, her yaş grubundan herkese ilk müdahalenin önemini anlatmak ve proje ortağımız Resüsitasyon Derneği iş birliğinde ani kalp durması durumunda yapılması gereken ilk müdahaleyi uygulamalı olarak öğretmek. Tüm halkımızı 27 Kasım pazar günü 14.00-17.00 saatleri arasında Alsancak’ta bulunan Tarihi Havagazı fabrikasına bekliyoruz. Emeği geçen tüm kulüplere ve değerli hocalarımıza herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.