Rotary'den afet bilinçlendirme eğitimi!

Rotary'den afet bilinçlendirme eğitimi!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu “Afet Kapıda” Komitesi yedi yıl önce Afet Barınak paketiyle başlattığı projeye bu yıl okullarda verdiği afet bilinçlendirme eğitimleri ile devam ediyor.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun 2013 yılında afet anında aile bütünlüğünü devam ettirecek acil ihtiyaçların yer aldığı afet barınak paketiyle başlattığı proje, bu yıl İlkokul ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar her yaş grubuna yönelik hazırlanan afet bilinçlendirme eğitimleri ile sürüyor. Afetin ne olduğuna dair doğrudan tanımının yapılmasıyla başlayan programda ülkemizde en sık görülen doğal afet deprem üzerinde yoğunlaşarak, korunmak ve sonrasında yaşam idamesini sürdürmek üzere yapılması gerekenler uzman eğitmenler tarafından detaylı olarak anlatılıyor. Yaklaşık 40 dakika süren teorik eğitimin sonrasında ise Afet Barınak Paketi’nin içerisinde neler olduğu anlatılarak çocuklarla birlikte sahada pratik uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Altı ayda 3 Bin Öğrenciye Afet Bilinçlendirme Eğitimi

Kulüplerden gelen çağrılar doğrultusunda okullara giderek afet bilinçlendirme eğitimleri düzenlediklerini dile getiren Afet Kapıda Komite Başkanı Hamdi Özdemir, “Bu yıl Rotary Okulda projesi ile dönem başından bugüne yaklaşık 3 bin öğrenciye afet bilinçlendirme eğitimleri verdik. Bugün İzmir’deki dördüncü okulumuz olan Konak Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 620 öğrencimize gruplar halinde önce teorik ardından uygulamalı eğitimler veriyoruz. Afet Barınak paketi içindeki çadır kurma eğitimi ve en hızlı çadır kurma yarışması ile çocukları öğrenirken eğlendirmeyi de hedefledik. Eğitimler esnasında bölgenin deprem haritası ve varsa okulun altından geçen fay hattına da dikkat çekiyoruz. Deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenleri AFAD ve AKUT standardındaki bir eğitimi vererek eğlenerek öğrenmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca burada aldıkları eğitimlerle evde ailelerini de bilinçlendirmelerini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

0-244.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.