Rotary’den Eğitime Dev Destek 

Rotary’den Eğitime Dev Destek 

Metropolis Antik Amfi Tiyatro’da Kürşat Başar Orkestrası ve Nükhet Yalçın konseri

Uluslararası Rotary 2440. Bölge 9.grup kulüpleri Metropolis Antik Amfi Tiyatro’da Kürşat Başar Orkestrası ve Nükhet Yalçın’ın sahne aldığı bir konser düzenledi. 600 kişinin izlediği konserden elde edilen gelir ise başta Yeniköy ilk ve orta okulu olmak üzere kulüplerin tespit ettikleri okullardaki eksiklikler giderilecek.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu kulüpleri olan Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüpleri’nin bir araya gelerek, Torbalı Yeniköy'ü kalkındırma ve Metropolis Antik Kenti'ni tanıtma çalışmaları kapsamında düzenlediği konser tarihi tiyatro alanında gerçekleşti. Tarihi Amfi Tiyatro'daki Kürşat Başar Orkestrası ve Nükhet Yalçın konseri pek çok sanatseverin ilgi odağı oldu. Konserden elde edilen gelir başta Yeniköy ilkokulu ve ortaokulu olmak üzere 6 Rotary Kulübü’nün desteklediği okullar için kullanılacak. Konserin açılışında konuşan Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, "Metropolis, geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanan ve her geçen gün önemi daha da artan bir antik kent. 1989’da kazı çalışmalarına başlanan ve hâlâ kazı çalışmalarının sürdüğü kentte bu yıl ikincisi düzenlenen konserden dolayı Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

foto-(4)-002.jpg

Geçtiğimiz yıl da Metropolis Antik Kenti’nde Olten Filarmoni Orkestrası konseri düzenleyen Rotary 2440. Bölge Federasyonu kulüpleri düzenlenen konser ile bu yıl da hem eğitime katkıda bulundu hem de antik kentin tanıtımına katkı sağlamış oldu. Kürşat Başar ve Nükhet Yalçın, Rotary kulüplerinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bu projelerde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Konser öncesi açıklamalarda bulunan Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, “1,5 sene önce Yeniköylülerle tanıştık, birbirimizi çok sevdik. Buraya emek harcamaktan çok mutluyuz. Yeniköylülerle beraber işbirliği içerisinde çocuklarının geleceğine, kadınların bugününe hizmet götürüyoruz, onların yarınlarına daha iyi bakmaları için fırsat taşımaya çalışıyoruz. Bunu elbette yalnız yapmıyoruz. İyi ki sizler varsınız” dedi. 

Kürşat Başar Orkestrası ve Nükhet Yalçın konserde caz ve Latin müziğin klasik eserlerinden Türk Halk Müziğinin unutulmaz eserlerine, kendi bestelerinden rock ve blues çeşitlemelerinin farklı yorumlarına kadar geçmişten günümüze uzanan geniş bir yelpazede dinleyicilere unutulmaz saatler yaşattı. Kürşat Başar’a piyanoda yılların deneyimli orkestra şefi Zafer Çebi, basta Uğur Yalçın, davulda Batuhan Büyükdoğan ve solist olarak müthiş sesi ve geniş repertuarı ile Nükhet Yalçın eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserde dinleyiciler antik kentte unutulmaz anlar yaşarken, ilçede ve antik kentte farklı organizasyonların düzenlenmeye devam edeceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.