Rotary'den öğretmen adaylarına eğitim!

Rotary'den öğretmen adaylarına eğitim!

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik olarak hazırladığı “Toplum Liderleri Geliyor” Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi seminerlerinin ikincisini gerçekleştirdi. 

Pandemi dönemiyle birlikte hayatımıza giren internet üzerinden eğitimde liderliğin ön planda tutulduğu eğitim dizisinin ikincisi yaklaşık 100 katılımcı ile çevrimiçi olarak yapıldı.

Rotary 2440 Bölge Federasyonu Toplum Liderleri Geliyor Komitesi Rotaryen ve Rotaract üyeleri iş birliğinde öğretmen adayı ve de yeni öğretmen olmuş gençlere “Toplum Liderleri Geliyor” kısa adıyla “TLG” Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi Seminerlerinin ikincisini “Pandemi Döneminde Eğitim” temasıyla gerçekleştirdi. Yaklaşık bir yıldır devam eden pandemi nedeniyle eğitim öğretim sistemindeki değişikliğin temel alındığı liderlik eğitimi dizisinde, “Pandemide Öğretim Metodları ve Teknoloji Kullanımı” konusuyla Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Gülbahar, “İşte ve Okulda Mindfullness” konusuyla Prof. Dr. Fisun Akdeniz, “Harmanlanmış Öğrenme ve STEM” konusuyla İstanbul Aydın Üniversitesi STEM Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Akgündüz, “Storytelling-Hikaye Anlatımı” konuusyla Storytelling Academy Kurucu Ortağı ve Londra Direktörü Eda Bayraktar konuk oldu.

foto-(4)-012.jpg

TLG’nin ilk olarak 12 yıl önce Ankara Bölge tarafından öğretmen adaylarının hem mesleki hem de donanımlı birer insan olmaları amacıyla başlatıldığını ifade eden “Toplum Liderleri Geliyor” “TLG” Ana Komita Başkanı ve Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı İsmail Rodoplu eğitim fakültelerinde deneyimli konuşmacıların liderliğinde yapılan bu eğitimlerin internet üzerinden devam ettiğini ve öğretmenler için çok faydalı olduğunu dile getirdi. Profesyonel hayatta ücretli olarak alabilecekleri bu eğitimlere Rotary sayesinde hiçbir bedel ödemeden  ulaşabileceklerini söyleyen TLG Komite Başkanı Ayşın Deryaaşan, “Ben de bir eğitimciyim öğretmenim ve bizim bu eğitimlerle amacımız gelecek nesillerimizi emanet edeceğimiz genç öğretmen adaylarına çağdaş bir ufuk kazandırmak ve gidecekleri bölgelerde bir toplum lideri olarak taşıyacakları sorumluluğu göğüsleyebilmeleri açısından, üniversitelerin kendilerine sağladığı kıymeti tartışılmaz katkılar yanında ek değerler katabilmektir.” diye konuştu.

foto-(1)-017.jpg

 Eğitimin her zaman Rotary’nin temel önceliği olduğunu ifade eden Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Ertan Soydan ise, “Genç öğretmen adaylarımıza gelecek nesillere liderlik yapmaları konusunda verdiğimiz son derece faydalı ve büyük emeklerle hazırlanan bu seminerlerimizde emeği geçen komitemizi ve tüm üyelerimizi kutluyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bir kez daha başarılar diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.