Rotary'den öğretmenlere liderlik eğitimi 

Rotary'den öğretmenlere liderlik eğitimi 

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu pandemi döneminde öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik olarak hazırladığı “Toplum Liderleri Geliyor” Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi seminerlerini sürdürüyor. 

Rotary 2440 Bölge Federasyonu Toplum Liderleri Geliyor Komitesi Bölgenin genç nesilleri temsil eden Rotaract üyeleri ve Rotaryen üyeleri iş birliğinde öğretmen adayı ve de yeni öğretmen olmuş gençlere “Pandemi Döneminde Eğitim” konusuyla hazırladığı Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi Seminerlerine devam ediyor. Eğitimin Liderleri tarafından verilen liderlik eğitimlerinde amacın daha bilinçli daha aydın bir gençliğin oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu dile getiren “Toplum Liderleri Geliyor” kısa adıyla TLG Komite Başkanı Ayşın Deryaaşan, “Gelecek nesillerimizi emanet edeceğimiz genç öğretmen adaylarına çağdaş bir ufuk kazandırmak ve gidecekleri bölgelerde bir toplum lideri olarak taşıyacakları sorumluluğu göğüsleyebilmeleri açısından, üniversitelerin kendilerine sağladığı kıymeti tartışılmaz katkılar yanında ek değerler katabilmektir.” diye konuştu.

foto-(2)-015.jpg

Profesyonel hayatta ücretli olarak alabilecekleri eğitimlere Rotay’nin düzenlediği bu eğitimler sayesinde ulaşabileceklerini de sözlerine ekleyen Deryaaşan, “İlk seminerimizde konuğumuz Prof. Dr. Soner Yıldırım bizlere “Beyin neye odaklanırsa onu başarır. Odaklanma olmadan öğrenme olmaz. Başarı için yeterli sayıda tekrar yapıp sebat etmek gerekir ve ancak disiplinli insanlar başarılı olurlar” dedi. İkinci konuğumuz Doç. Dr. Serkan Özer, “Öğrenmenin farklı tarafları nasıl olur onu öğrenmek gerekir” konularını anlattı. Son konuğumuz Dr. Yavuz Samur ise öğrenciler ve veliler için uzaktan eğitim sırasında telefondan uzak durulması ve duvara karşı oturulması gerektiği gibi uzaktan eğitimde öğrenciler ve veliler için önerilerde bulundu. Bu seminerimizde yine birbirinden değerli eğitim liderlerini ağırlıyoruz. “Pandemide Öğretim Metodları ve Teknoloji Kullanımı” konusuyla Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Gülbahar, “İşte ve Okulda Mindfullness” konusuyla Prof. Dr. Fisun Akdeniz, “Harmanlanmış Öğrenme ve STEM” konusuyla İstanbul Aydın Üniversitesi STEM Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Akgündüz, “Storytelling-Hikaye Anlatımı” konuusyla Storytelling Academy Kurucu Ortağı ve Londra Direktörü Eda Bayraktar konuğumuz olacak.” şeklinde konuştu.

Rotary 2440 Başkanı Ertan Soydan 18-19 Mart tarihlerinde internet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan seminere tüm öğretmen ve öğretmen adaylarını davet ederek, “Eğitim her zaman temel önceliğimiz olmaya devam edecek. Gençleri eğitmek ve genç liderler yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolda son derece faydalı ve büyük emeklerle hazırlanan bu seminerlerimizde emeği geçen komitemizi ve tüm üyelerimizi kutluyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bir kez daha başarılar diliyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.