Rotary'den pandemiye destek!

Rotary'den pandemiye destek!

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonuna bağlı Bornova Rotary ve Bornova Rotaract Kulüpleri ile İzmir Rotary ve İzmir Rotaract Kulüpleri Mühendislik Meslek Grubu ortaklığında 3 boyutlu yazıcı tasarladı.

Yaklaşık üç ayda tamamlanan yazıcı ile ilk etapta kapı kolları ve elektrik düğmelerine dokunmadan açabilen aparat geliştirilerek “Bizim Mahalle” projesi ile dezavantajlı bölgelere dağıtıldı.

foto-(9).jpeg

Bornova ve İzmir Rotary Kulüpleri ile Bornova ve İzmir Rotaract Kulüpleri Mühendislik Meslek Grubu iş birliğinde 3 boyutlu bir yazıcı tasarladı. Yapımına Eylül ayında başlanan yazıcı Aralık ayında tamamlanarak kapı kolları ve elektrik düğmelerine elle dokunulmadan açabilen bir ürün geliştirdi. Yapımı biten çok sayıda ürün Bornova ve İzmir Rotaract Kulüplerinin “Bizim Mahalle” projelerini yürüttüğü Ferahlı ve Cennetçeşme Mahalleleri’ne dağıtıldı. Kalem kutu yapımının devam edildiği projede 3 boyutlu yazıcı ilerleyen aylarda Karabağlar Atatürk Meslek Lisesine bağışlanarak başlangıcında Rotaract üyeler tarafından verilen düzenli eğitimler ile öğrencilerin kendi kendilerine üretim yapabilmeleri amaçlanıyor. 

foto-(1)-006.jpeg

Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Ertan Soydan ise, “Pandemi döneminde daha da önemi artan bu tür icatların düşünülerek hayata geçirilmesinde çok büyük payı olan başta Rotaractörlerimizi ve tüm üyelerimizi kutluyor, yazıcıyı kullanacak olan öğrencilerin hayatı kolaylaştıracak başka icatlara imza atmaları dileğiyle her birine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

foto-(5).jpeg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.