Rumen Petkov TürkAkım yorumu: " Türkiye'nin yerinde biz olabilirdik" 

Rumen Petkov TürkAkım yorumu: " Türkiye'nin yerinde biz olabilirdik" 

Muhalif Bulgaristan Rönesansı'nın Alternatifleri Partisi (ABV) Genel Başkanı Rumen Petkov, ülkesinin dünkü açılış törenine ev sahipliği yapma fırsatını kaçırdığını belirtti.

Bulgar bTV'ye konuşan Rumen Petkov, "Eğer Güney Akım projesi çökmeseydi Bulgaristan bu şansı elde edebilirdi. Proje, mevcut Başbakan Boyko Borisov ve 2014 yılında Avrupa Parlamentosu'na seçilen eski Başbakan Sergey Stanişev yüzünden gerçekleşmedi" dedi.

Petkov, Güney Akım projesinin iptalinden dolayı dünkü açılış törenini Bulgaristan'da düzenleme ve ülkelerini, Rus doğalgazının Avrupa'ya geçiş noktası yapma fırsatını kaçırdıklarını vurguladı.

BULGAR HÜKÜMETİ KANDIRDI

Petkov, geçen yılın ocak ayında TürkAkım'ın Bulgaristan'daki kısmının 2019 yılı sonunda tamamlanacağını duyuran Bulgar hükümetinin projenin katılımcılarını kandırdığını savundu.

"Projenin sarkacağını öngörmek daha o zaman mümkündü. Şimdi Avrupa'daki prosedürleri, kamusal prosedürleri ve çıkarların korunmasını bahane ederek açıklama yapılması yersiz. Ocak 2019'da Avrupa'da bu prosedürler yok muydu? Ne için Sırbistan, Macaristan, Rusya ve Türkiye'yi kandırdık?" diye devam eden Petkov, Bulgaristan'ın kendi topraklarındaki hattı daha önce açıklanan Mayıs 2020'ye kadar inşa edemeyeceğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.