Ruslar'ın Her Yerde Aradığı Çelik İzmir'de Gözaltında

Ruslar'ın Her Yerde Aradığı Çelik İzmir'de Gözaltında

Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağının pilotunu vurduğu gerekçesiyle Ruslar'ın her yerde aradığı pilot İzmir'de bir restoranda yemek yerken gözaltına alındı.

Türkiye tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında sınır ihlali nedeniyle düşürülen Rus uçağının pilotu son anda uçaktan atlayarak canını kurtarmıştı. Rus pilot uçaktan atladıktan sonra, bölgedeki Esad rejimine karşı savaşan Türkmen grup tarafından vurulmuştu. Rusya'nın pilotu vurduğunu düşündüğü Alparslan Çelik Ruslar tarafından her yerde aranıyordu. Çelik, İzmir'de arkadaşlarıyla bir restoranda yemek yerken gözaltına alınarak karakola götürüldü. Alparslan Çelik ile beraber gözaltına alınan 14 arkadaşının karakolda ifadelerinin alınmasının devam ettiği aktarıldı.

Suriye'nin Türkmendağı'nda devlet rejimine karşı Bayır-Bucak Türkmenleri ile beraber savaşan Alparslan Çelik, Türkiye'nin sınır ihlali gerekçesiyle düşürdüğü uçağın pilotunu vurduğu gerekçesiyle Ruslar tarafından uzun süredir aranıyordu. Var olan devlet rejime karşı savaşan Çelik ve arkadaşlarının bir süre önce İzmir'e geldiği öğrenildi.

Alparslan Çelik ve arkadaşları dün akşam sularında İzmir'in Hatay ilçesinde bir restoranda yemek yemeye gitti. Çelik ve grubu hakkında yapılan bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, restorana gelerek grubun tamamını gözaltına aldı.

Polisin gruptakilere yaptığı aramada, 1 uzun namlulu silah ile beraber 2 tabanca ve büyük miktarda mermi bulundu. Suriye'de rejime karşı savaşan grup ifadelerinin alınması amacıyla Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Polise yapılan ihbarın, bir restoranda silahlı kişiler olduğu yönünde yapıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan kişilerden birinin avukatı isyan etti

Restoranda gözaltına alınan isimlerden olan ve Suriye'de Çelik ile beraber olan Serkan Kurtuluş'un avukatı Sıddık Caner Erşen gözaltılara tepki göstererek, gözaltına alınmasından bu yana saatler geçmesine rağmen hiçbir açıklama yapılmamasını eleştirerek, grubun gözaltına alınmasını kabul etmediğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.