Rusya’dan ABD'ye sert yanıt!

Rusya’dan ABD'ye sert yanıt!

ABD'nin Daimi NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson'ın Rusya'nın Türkiye'yi kendi saflarına çekmek istediği yönündeki açıklamalarına yanıt Moskova'dan geldi.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, Russia Today'e konuştu.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’dan, ABD’nin NATO daimi temsilcisi Kay Bailey Hutchinson’un Rusya’nın Türkiye’yi kendi tarafına çekmek istediği yönündeki açıklamasına yanıt geldi. Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, Russia Today’e (RT) verdiği demeçte Rusya’nın tüm ülkelerin çıkarlarını dikkate alarak kendi istekleri doğrultusunda çeşitli ülkelerle işbirliği yaptığını, bunun yanında Moskova’nın ‘herhangi birilerinin ittifaklarını bozmaya’ ve birilerini zorlama yoluyla kendi tarafına çekmeye çalışmadığını belirtti.

Şvıtkin, “ABD’nin ülkemize yönelik gerilimi tırmandırma eylemleri ve kendi müttefikleriyle eşit olmayan etkileşim kurma girişimleri, NATO üyesi ülkeleri hem Rusya’ya ve uluslararası ortama, hem de Amerikalılarla karşılıklı ilişkilere daha farklı gözle bakmak zorunda bırakıyor” diye konuştu. Washington’un ortaklarını, Rus muadillerine göre daha geride olan silahları satın almaya zorladığını ve ABD savunma sanayiine lobicilik ettiğini söyleyen Şvıtkin, bu tür eylemlerin ABD’nin müttefiklerini tedirgin ettiğini vurguladı.

Daha önce ABD’nin NATO daimi temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Rusya’yı Türkiye’yi ve diğer NATO müttefiklerini kendi tarafına çekmeye çalışarak ‘tarihteki en güçlü ittifakı olan NATO’yu’ istikrarsızlaştırmakla suçlamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.