Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması! 'İdlib'e istikrar getireceğini umuyoruz'

Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması! 'İdlib'e istikrar getireceğini umuyoruz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye ve Rusya arasında yapılan mutabakatların İdlib'de sürdürülebilir istikrar kazandırmayı sağlayacağını umdukları belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Rusya arasında yapılan mutabakatların İdlib'de sürdürülebilir istikrar kazandırmayı sağlayacağını umduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde imzalanan protokole ilişkin, “Son günlerde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde tansiyonun tehlikeli şekilde tırmanmasını önlemeyi başardık. Bu, 5 Mart'ta Rusya ile Türkiye liderlerinin görüşmesi sırasında varılan mutabakat sayesinde mümkün oldu” ifadelerini kullandı. 17 Eylül 2017 tarihinde Rusya’nın Soçi kentinde imzalanan ve ‘Soçi mutabakatı’ olarak anılan protokole ek protokol şeklinde Moskova’da ateşkes kararının alındığını hatırlatan Zaharova, “Bu, İdlib'deki duruma belirgin şekilde istikrar kazandırdı. Bunun İdlib'de sürdürülebilir istikrar sağlanmasını ve insani durumun iyileştirilmesini mümkün kılacağını umuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.