Rüzgar Sörfü'nde kazananlar belli oldu

Rüzgar Sörfü'nde kazananlar belli oldu

TYF Türkiye Şampiyonası, ikinci hafta gerçekleştirilen 420, 470, RS:X, RS:One, Techno 293, Slalom Rüzgar Sörfü sınıfları yarışlarının tamamlanmasıyla sona erdi. Dereceye giren sporculara kupaları düzenlenen ödül töreniyle takdim edildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün federasyonun şampiyonayı Büyükçekmece’de yapma kararının kendilerini mutlu ettiğini söylerken “Bu sayede bizim bu sporla daha yakından tanışmamızı, buraya doğru yönlenmemizi sağladılar. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini alarak Kaymakamımızla, derneklerimizle ve diğer ortaklarımızla birlikte Büyükçekmece’de yelkeni, halkı ve ülkeyi kucaklayacak şekilde geliştirmek için biz varız. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise “Hep beraber özlem giderdiğimiz muhteşem görüntülere sahne olan ve başarılı yarışlara şahit olduğumuz bir şampiyonayı geride bırakıyoruz. Bu şampiyonaya ev sahipliği yapan Büyükçekmece’de çok iyi bir şekilde ağırlandık. Bunun için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor denizin üstünde yaklaşık 750 şampiyonu da tek tek tebrik ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yoğun programlarının arasında zaman ayırıp son gün yarışlarının startını verdiğini hatırlatan Başkan Akdurak “Sayın Bakanımızın ziyareti bizleri çok mutlu etti. Kendilerinden aldığımız büyük destekle gençlik sınıflarımızda oldukça başarılı bir sezonu geride bıraktık. Aynı destekle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na iyi seviyede imkanlarla hazırlanıyoruz. Sadece maddi olarak değil, sporumuzun her aşamasında Sayın Bakanımızın manevi olarak da yanımızda olduğunu hissediyoruz. Bize verdikleri önem ve destekle daha birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Akdurak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Geçtiğimiz yıl gençlik sınıflarında birçok dalda ilklerimizi yaşadık. Madalyalarımızla bütün yelken ailesi gurur duyduk, sevinçlerimizi paylaştık. 2020 Olimpiyat Oyunları’na dört sınıfta beş sporcumuzla, Türk sporunun ilk kotalarını alarak emin adımlarla ilk defa madalya ümidi taşıyarak gidiyoruz. Tokyo heyecanını hep beraber yaşayalım. Onların alacağı bir madalya önümüzdeki süreçleri bambaşka kılacak. İnşallah bu sevinci de gelecek yıl hep beraber yaşayacağız.”

420 Genel ve 420 U17, 420 U19 kategorilerinde Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Kerem Sabri Erkmen-Berke Burhan Gündüz birinci sırayı alırken Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Can Ertürk-Ali Beren Adamcil ikinci ve Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Demir Dirik-Doruk Solmazlar üçüncü oldu. 420 Kız ve 420 U19 Kız kategorilerinde İstanbul Yelken Kulübü’nden Selin Yılmaz-Ece Emine Şener birinci, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Lara Cindoğdu-Deniz Pala ikinci ve Fenerbahçe Doğuş Yelken’den İclal Doğa Demirel-Duru Bayramoğlu üçüncü sırada yer aldı. 420 U17 Kız kategorisinde Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Lara Cindoğdu-Deniz Pala birinci ve Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Nehir Güzeltuna-Derin Açal ikinci oldu. 470 Genel kategorisinde yarışları Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Tora Sebahattin Kutoğlu-Sezai Bora Kütük birinci, A.R.M Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Rasim Yaşar-Kaan Parlas ikinci ve İstanbul Yelken Kulübü’nden Atıl Api-Oğuz Er üçüncü sırada tamamladı. 470 Genç U23 kategorisinde ise A.R.M Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Rasim Yaşar-Kan Parlas birinciliği ve İstanbul Yelken Kulübü’nden Atıl Api-Oğuz Er ikinciliği elde etti. 

RS:X Erkek 9.5 kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Onur Cavit Biriz birinci olurken Çağla Kubat Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Kuzey Öztaş ikinci sırada ve Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Jeremy Berke Zalma üçüncü sırada yer aldı. RS:X Genel ve Genç kategorilerinde EMR Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Dora Derinler birinci, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Batuhan Arslan ikinci ve Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Kerim Sahir Giritlioğlu üçüncü oldu. 

RS:One Erkek kategorisinde ferdi olarak yarışan Murat Ege Baykent birinci sırada, Beylükdüzü Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Cevtuğ Ege Öztürk ikinci sırada ve Selim Gen üçüncü sırada yer aldı. RS:One Kadın kategorisinde ise ferdi olarak yarışan Ceyda Talia Alkaç birinciliği ve Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Akya Ayberk ikinciliği elde etti.

tyf-turkiye-sampiyonasi-sona-erdi-(2).jpg

Techno 293 U17 Genel kategorisinde EMR Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Ozan Türker birinci, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Alaz İneler ikinci ve Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Merve Vatan üçüncü oldu. Techno 293 U17 Kız kategorisinde Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Merve Vatan birinci, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Buse Tunç ikinci ve EMR Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Alexandra Loisa Schmidt üçüncü sırada yer aldı. Techno 293 U15 Genel  kategorisinde ferdi olarak yarışan Efe Enis birinci, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Sina Elektar ikinci ve EMR Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Erencan Kolburan üçüncü oldu. Techno 293 U15 Kız kategorisinde ise ferdi olarak yarışan Naz Enis birinciliği, Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Yaren Ceylin Küçük ikinciliği ve Ecenaz Özal üçüncülüğü elde etti. Techno 293 U13 Genel kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Efe Taylan birinci, Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Delfin Ada Canpolat ikinci, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Adahan Topal üçüncü olurken Techno 293 U13 Kız kategorisinde Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Delfin Ada Canpolat birinci, ferdi olarak yarışan Öykü Kesoğlu ikinci ve Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ada Arıstak üçüncü oldu.

Slalom Kadın kategorisinde Çağla Kubat Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Çağla Kubat birinci olurken Erkek kategorisinde Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ertuğrul İçingir birinciliği elde etti. U17 Junior Erkek kategorisinde Çağla Kubat Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nden Cengizhan Doğan birinci ve Sarp Önkahraman ikinci sırada yer aldı. U21 Genç Erkek kategorisinde ise Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Emir Gürsoy birinci oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.