Saadet Partisi'nden su zammı eleştirisi!

Saadet Partisi'nden su zammı eleştirisi!

SP İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran’dan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suya sekiz ayda ikinci zammı yürürlüğe koymasına büyük tepki geldi.

Saadet Partili Erduran, suya 1 Eylül’den itibaren zam yapılmasına ilişkin kararı eleştirirken, İzmir’in en pahalı su kullanan iller arasındaki yerini koruduğunu söyledi. Vatandaşın geçim sıkıntısının her gün biraz daha arttığı bir dönemde Büyükşehir Belediyesinin suya zam yapmasını ‘büyük bir haksızlık’ olarak nitelendiren Saadet Partili Erduran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Suyun metreküp fiyatına yüzde 11,76 oranında zam yapıldı. Geçtiğimiz Ocak ayında da suya yine zam yapılmıştı. Bu zam ile birlikte hesaplandığında 8 ay içerisinde faturalara yansıyan şekliyle toplamda yüzde 38 oranında fiyat artışı yapılmış oldu. Su, temel ihtiyaçtır. Bu zam İzmirlileri üzmüştür. İzmirlinin sırtına, kesesine, aile bütçesine yük bindirmiştir. İzmir, su gibi, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlarda zorlayıcı zamlardan uzak duran bir yerel yönetim ile yönetilmelidir. İzmirliler, sosyal belediyecilik anlayışına özen gösteren bir yerel yönetim ile yönetilmelidir.” 

Su halka uygun fiyata sunulmalı

Faturalara eklenen ve vatandaşa tükettiği su bedelinden üç kat fazla para ödettiren belediye paylarının insafsızlık düzeyinde olduğunu savunan Mustafa Erduran; “Suyu hemşerisine uygun fiyata sunan, vatandaşın ihtiyaçlarına yakın duran bir yönetim anlayışı uygulanmalıdır. Büyükşehir Belediyesinden İzmirlilerin sırtına yeni zamlar yüklemesini değil, halkın bütçesini rahatlatacak somut adımlar atmasını bekliyoruz. Halkçı belediyecilik böyle olur. Su bedelinden daha fazla olarak faturalara yansıyan ek ödemelerde ciddi indirim yapılmalıdır. Ulaşım ve su zammı konularında İzmir halkına yapılan bu haksızlığa da son verilmeli ve zamlar geri alınmalıdır.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.