Saadet’li Gençler Çanakkale ruhuna üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı

Saadet’li Gençler Çanakkale ruhuna üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı

Çanakkale Zaferi´nin 105. yıl dönümü nedeniyle Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri anma etkinliği düzenledi.

Çanakkale Zaferi´nin 105. yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenleyen Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, Çanakkale Savaşı´nda Türk askerlerinin günlük karavanası olan üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan menüyü Konak Meydanı’nda dağıttı.  Menüye ilgi gösteren İzmirliler, 105 yıl önce Çanakkale'de savaşan kahraman Mehmetçiğin yediği yemekleri tadarak şehitleri yâd ettiler. Anma programı kapsamında dikkat çeken bir başka etkinlik daha vardı. Performans sanatçısı Umutcan Koçyiğit, canlı heykel olarak Seyit Onbaşı’yı canlandırdığı gösterisiyle vatandaşların ilgi odağı oldu. Canlı heykel Koçyiğit, üç saat hareketsiz şekilde durarak performans sergiledi. Her yaştan İzmirlinin meraklı bakışlarla izlediği sanatçıyla fotoğraf çekilmek isteyenler ise sıraya girdi. 

Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Hazırbulan, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin dirilişinin destanlaştığı gün olduğunu söyledi. Hazırbulan, "Bu kutlu zaferin verdiği gururla kahramanlık destanını tarihe altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz de bu destanın anlam ve önemini belirtmek üzere etkinlik düzenledik. O günleri bir nebze de olsa anlamak ve yaşamak adına bir farkındalık oluşturmak istedik. Çanakkale menüsü olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram ediyoruz. Bu zaferin açlıkla ve sefaletle, silah yokluğunda büyük zorluklarla ama nasıl bir iman gücüyle kazanıldığını düşünmeliyiz. Kahraman Mehmetçiğimizin ‘Çanakkale Geçilmez’ deyip vatan uğruna canını hiçe sayarak verdiği mücadele, yazdığı destan ve ortaya koyduğu ruh asla unutulmadı, unutulmayacaktır" dedi. 

0-(3)-080.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.