“SABRIMIZ KALMADI, KİMYASAL MÜEYYİDE İSTİYORUZ”

“SABRIMIZ KALMADI, KİMYASAL MÜEYYİDE İSTİYORUZ”

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Veysel GÜLDOĞAN, son günlerde artan cinsel istismar ve tecavüz vakalarına ilişkin olarak konuştu.

Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Veysel GÜLDOĞAN, son günlerde artan cinsel istismar ve tecavüz vakalarına ilişkin olarak, "Tecavüz ve çocuklar özelinde cinsel istismar toplumumuzda büyük infial uyandırmaktadır. Faillerin gerekli cezaları almaması nedeniyle toplum vicdanında adalet duygusu layıkıyla sağlanamamaktadır" dedi.

cocuk-istismarina-kimyasal-mueyyide-onerisi.jpg

KİMYASAL HADIM MÜEYYİDESİ GETİRİLMELİ

Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, pedofili ve cinsel suçlar konusunda tüm gerçekliğe rağmen vaka sayısının hızla yükseldiğinin altını çizen Güldoğan “Yürürlükteki kanunlarımız bu suçlar kapsamında bir ceza kuralının temel unsurlarından olan caydırıcılık unsurunu yeterince sağlamıyor. Bu suçlar için belirlenen ceza hadlerinin yükseltilmesi ve cinsel suçlar için kimyasal hadım müeyyidesinin gündeme taşınması gerekmektedir” diye konuştu.

ANADOLU BİRLİĞİ OLARAK ÇALIŞMA BAŞLATTIK

 Bu kapsamda siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışmasının önemine vurgu yapan Güldoğan, ülke gündeminin iç politikadaki en önemli sorunlarından biri olarak görünen bu konuda Anadolu Birliği Derneği olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Dernek bünyesinde yer alan hukukçular ve akademisyenlerle bu konuda bir taslak hazırlığında olduklarını belirten Güldoğan “Adalet duygusunun tecellisi, toplumların huzur ve refahı için beslenme, barınma gibi temel bir ihtiyaçtır. Bu kapsamda yasalarımızın uyarlanması, ailelerimizin konu ile ilgili eğitilmesi ve bu suçların mağduru kişilerin topluma yeniden kazandırılması için dört bir koldan çalışmaların başlatılması gerekmektedir.Toplum olarak bu konuya ilişkin Sabrımız Kalmadı” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.