Saçlarınız Bir Gecede Dökülebilir!

Saçlarınız Bir Gecede Dökülebilir!

Kozmetik ve Saç Ekimi Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç dökülmesinin genetik, çevresel ve psikolojik yönlerinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Bir gecede saçlar beyazlayabilir. Yine bir gecede saçlar dökülebilir” diye konuştu.

Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Kozmetik ve Saç Ekimi Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç dökülmesine birçok etkenin sebep olduğuna vurgu yaparak, sıkıntı ve stresin saç dökülmesinde görülen en büyük reaksiyon olduğunu dile getirdi. Gülgör, “Günümüzde ekonomik şartlardan dolayı kişinin sıkıntıya düşmesi saç dökülmesini tetikliyor. Erkeklerin iki özelliği var. Biri göbeklenme, biri kelleşme. Bunlar erkeklerde çok sık gördüğümüz reaksiyonlardır. Bir dökülme genetik olurken bir dökülme ani kayıp ile ortaya çıkıyor. Bir gecede saçlar beyazlayabilir. Yine bir gecede saçlar dökülebilir” diye konuştu.

Her kadında erkek tipi saç dökülmesi görülmediğine dikkat çeken Gülgör, genelde kadınlarda daha yaygın dökülmelerle karşılaştıklarını söyledi.

Bu yaygın saç dökülmelerinde destek tedavi uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını anlatan Gülgör, kadınlarda görülen dökülmelerin özellikle duygusal ve üzüntülü dönemlerinde ortaya çıktığını ifade etti.

Ortalama 20'li yaşlarda olan gençlerin bile saçlarının döküldüğüne dikkat çeken Gülgör, “Gençlerimizde yaşanan dökülmelere özellikle okul hayatında karşılaştıkları sorunlar etken oluyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.