Şafak Sol: "Artık ekonomi konuşulmalı"

Şafak Sol: "Artık ekonomi konuşulmalı"

Sert geçen seçim atmosferinin ardından Türkiye’nin artık ekonomiye odaklanması gerektiğini belirten İzmirli iş kadını Şafak Sol, ‘İşbirliğine hazırız’ diye konuştu

Tartışmaları ve itiraz süreci devam etse de aylardır gündemin ilk sıralarında yer alan 31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Vatandaştan beş yıllığına vize alan belediye başkanları mazbatalarını almaya başladı. Sürecini yakından takip eden iş dünyasının ortak görüşü ise ‘Seçim bitti, şimdi çalışma zamanı.’ İzmir’de çeyrek asırdır sağlık ve güzellik alanlarında hizmet veren iş kadını Şafak Sol da aynı beklenti içinde. Sol, “Geçen yılın ikinci yarısından bu yana vatandaşın dilinde iki konu vardı; ekonomik darboğaz ve yerel seçimler. Yerel seçim bitti. Ülke olarak yönümüzü ekonomiye çevirmeliyiz. Gerek Merkezi Hükümet’in gerekse yerel yönetimlerin önceliğinin meslek edindirme ve istihdam yaratma olması gerekiyor. Bu bağlamda İstihdam Seferberliği’nin önemi yadsınamaz. Bu projenin doğru adımlar ve doğru adamlarla ilerlemesi gerekiyor” dedi.

HİZMET ODAKLI

   Göreve gelen başkanlara başarılar dileyen Şafak Sol, “Yerel yönetimler, akıllı kent teknolojileri ile insanımızın yaşam kalitesini artırmalı. Aynı zamanda iş dünyasının önü açılmalı. İş dünyası ise ekonomiyi düzlüğe çıkarmak adına üretime devam etmeli. İhracat ve büyümenin ilerlemesi için gerçekçi çözümler üretilmeli. Artık icraat konuşulmalı, ekonomi konuşulmalı. Seçilen başkanlar halktan aldıkları bu desteğin değerini iyi bilmeli. Adeta tek şanslarıymış gibi, bir dahaki seçimde aynı desteği bulamayacakları düşüncesiyle hizmet odaklı yerel yönetim anlayışını ön planda tutmalı. Her zaman altını çizdiğim gibi; biz iş dünyası olarak geçmişte olduğu gibi iş birliğine hazırız. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere tüm başkanlara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.