Sağlık deposu yeşiller! 

Yemeklere lezzet katan bitkiler hem görsel bir şölen sunuyor hem de şifa dağıtıyor. Sağlıklı sofralar kurmak için taze otlarla yapabileceğiniz bir tarif paylaşıyorum. 

Şifa Salatası 

5 dal dereotu

5 dal maydanoz 

5 dal nane 

Çeyrek Demet roka 

5 dal taze kekik 

8 dal fesleğen 

2 dal mercan Köşk 

Çeyrek Demet baby ıspanak 

2 tatlı kaşığı limon suyu 

2 yemek kaşığı file badem 

1 tatlı kaşığı nar ekşisi 

2 dilim ekmek 

Yarım diş sarımsak 

2 dal biberiye 

1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 

Tuz, karabiber 

Yapılışı: ekmekleri küp küp kesin. İnce kıyılmış biberiye ve taze kekikten bir tutam alın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hepsini tereyağı ile karıştırarak, pişirin. Kalan tüm yeşillikleri zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu ve nar ekşisi ile karıştırıp tabağa ekleyin. Üzerine kavrulmuş bademleri ve ekmekleri koyarak servis edin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.