Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube İl Divan Kurulu toplantısı yapıldı!

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube İl Divan Kurulu toplantısı yapıldı!

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi İl Divan Kurulu toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı, İl Sağlık Müdürü, Hastane Başhekim ve yöneticileri ile sendika üyelerinin katılımlarıyla düzenlendi.

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, temsil misyonunu üstlendikleri sağlık çalışanlarının değil; ülkemizin geleceği içinde dertlendiklerini gece gündüz demeden mücadeleye devam ettiklerini vurguladı. Özdemir, “ Bu uzun ve meşakkatli yolculukta fert olarak bizlerin zaman zaman yorulduğu, omuzlarımızdaki sorumluluk, gönlümüzün derinliklerindeki vicdan duygusu ile dizlerimizin titrediği anlar olacaktır elbette. Ancak adeta bir kilimin farklı desenleri gibi gergef gergef işlenen ve bir Türkiye mozaği olan Sağlık Sen in böyle bir lüksü olamaz. Sendikacılığı köhne zihniyetlerin sopası, korsan gemilerin limanı ve devletin ileri karakolu olmaktan çıkaran, milletin arabası, esnafın camı, kaldırımın taşıyla sorunu olmayanlarız. Sendikal mücadeleyi bir sınıf ya da çıkar çatışması değil, adalet, hakikat ve erdem arayışı olarak görenleriz” dedi.

saglik-sen-genel-kurul-toplantisi-gerceklestirildi-(2).jpg

“EZBERLERİ BOZAN BİR ANLAYIŞ İLE…”

Ezberleri bozan bir sivil toplum kuruluşu anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Özdemir, “ Egenin incisi ve kalbi bu güzel şehirde bayrağı devraldığımız günden itibaren, omuzlarımızdaki sorumluluk, gönlümüzün derinliklerindeki vicdan duygusunun bilinciyle, yönetim kurulumuzla, temsilcilerimizle meslektaşlarımızın çalıştığı en ücra köşelere kadar giderek, onların dertlerine derman olmak, bir sıcak tebessümü paylaşmak için yüzlerce kilometre yol kat ettik. Selçuk’ tan Bergama’ya Karaburun’dan Kiraz’a kadar 112 istasyonlarından, hastanelere, aile sağlığı merkezlerinden toplum sağlığı merkezlerine kadar tüm sağlık emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmek, yaralarına merhem olabilmek için mücadele ettik. Haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarımızla yol haritamızı belirledik. Sağlık ve Sosyal Hizmet kurumlarındaki paydaşlarımızı, muhataplarımızı ve yöneticilerimizi sürekli ziyaret ederek iletişim kanallarımızı güçlü tuttuk. Milletvekillerimize ve yerel yönetimlere yaptığımız ziyaretlerle İzmir sağlık sisteminin değerlendirmesini yaparak sektöre yön verdik.  Üyelerimize sadece yetki döneminde değil, tüm zamanlarda yanı başında olduğumuzu hissettirdik” diye konuştu.

Toplantıya katılan İl Sağlık Müdürü Burak Öztop ise, sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde fedakarca çalıştıklarını belirtti. Öztop  “Pandemi sürecinde bütün sağlık çalışanları büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalıştılar. Bizlerde bu anlamda kendilerine destek olmaya çalıştık. Emekleri ve gayretleri hiçbir zaman azımsanamaz. Huzurlarınızda bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, da herkesin sağlık çalışanlarının emeğine saygı duyması gerektiğini dile getirerek, “Sağlık çalışanları sahada büyük bir mücadele veriyor. Bunu herkes çok iyi biliyor. Sağlık çalışanlarının fedakarlığını herkes alkışlıyor, takdir ediyor. Ama bu takdir ve teşekkür sorunları çözmeye yetmiyor. Herkes ama herkes sağlık çalışanlarının emeğine saygı duymalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.