Sağlık Sen'den Gündem Açıklaması

Sağlık Sen'den Gündem Açıklaması

İzmir Sağlık-Sen başkanı Özgür Yıldırım gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından İzmir'de sağlık personelleri arasındaki görevden almaların yetersiz olduğunu söyledi. Yıldırım, "Hala ne yazık ki, kilit noktalarda çok sayıda FETÖ'cü sağlık personeli görevine devam ediyor. Bu kişiler hala darbe çığırtkanlığına devam ediyor" dedi.
 
İzmir'in FETÖ'nün doğduğu yer olmasına karşın terör örgütü üyesi çok sayıda sağlıkçının meslekten ihraç edilmek bir yana görevinden bile alınmadığını söyleyen Yıldırım, "Alçak, terörist Fetullah Gülen'in sohbet videolarında olan, FETÖ destekçisi STK üyeleri tarafından desteklenen okullara sağlık hizmeti sunan kişiler hala görevlerinin başında. İhraç edilen kişilere baktığımızda genelde alt düzey memurlar olduğunu görüyoruz. Köşebaşlarını tutmuş FETÖ destekçisi kişiler hala görevlerinin başındadır. Sağlık Bakanlığı bu kişilere sağlık hizmetlerinde de bir darbe girişimi olduğu zaman mı müdahale edecek?" diye konuştu.
 
TERÖR SENDİKASI DEVAM
FETÖ'nün finanse ettiği ve 15 Temmuz sonrası kapatılan Ufuk Sağlık Sen'e üye 180 kişiden sadece 70 kişinin görevden alındığına değinen Yıldırım, "Hala 15 Temmuz sonrası kapatılan bu terör sendikasında üyeliği devam kişiler rahatlıkla görevlerine devam ediyor. Bakanlık görevden almaları dikkatle yapmalı. Yaklaşık 26 bin sağlık çalışanının olduğu, FETÖ'nün ülkeyi yönetmeye çalıştığı merkez olan İzmir'de sadece 70 kişi mi FETÖ üyesi? Bunlar iyi araştırılmalı. Hala aramızda dolaşan FETÖ'cüler var" dedi.
 
AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN
Sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle noktalayan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız 'Kimse aklını kiraya vermesin' dedi mi iş bitmiştir. Acilen 15 Temmuz sonrası apar topar emeklilik dilekçesi veren, hala köşebaşlarında duran ve darbe çığırtkanlığı yapan FETÖ mensubu kişiler meslekten ihraç edilmeli. Aksi takdirde FETÖ'yle mücadele başarıya ulaşmaz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.