Sağlıklı diye her gün yiyoruz ama aslında...

Sağlıklı diye her gün yiyoruz ama aslında...

İşte vücudunuzun kötü kokmasına neden olan yiyecekler...

Koku alma duyumuz sahip olduğumuz en hassas duyulardan biridir. Partner seçimlerinde bile koku büyük bir rol oynuyor. İşte nasıl koktuğunuzu etkileyen yiyecekler
Domates

İngiliz bilim insanı Charles Stewart, vücudunuzun kötü kokmasının sebeplerinden birinin domates yeme ile bağlantılı olduğunu kanıtladı. Domatesteki terpen ve karotenoid ter kokusunu etkiler. Çalışmalar terpen içeren besinlerin ter kokusunu arttırdığını gösterdi
Süt ürünleri

Çoğu insanın laktoza toleransı olmayabiliyor. Bu kişilerde bağırsak tarafından üretilen ve sindirime yardımcı olan laktaz enzimi az üretildiği için süt ürünleri tüketildiğinde anormal gaz üretimi, abdominal distansiyon ve gaz sıkışması görülebiliyor. Vücut, süt ürünlerindeki lösin, izolösin ve valini sindiremezse bu kötü kokulara sebep olabiliyor.
Balık 

Balık yüksek miktarda A vitamini içerir. Bunun yanı sıra, bazı balık türleri yüksek miktarda kolin yani B4 vitamini içerirler. Kolin konsantrasyonu yüksek olan insanlar ''balık kokusu sendromu'' yaşayabilirler.
Lahana 

Brokoli, karnabahar ve lahana birçok oksidasyon geciktirici içerir. Bunun yanı sıra kötü kokuya sebep olabilecek kükürt içerir. Kükürt hoş olmayan kokular yayar ve gaz sıkışmasına sebep olur.
Sarımsak ve soğan

Sarımsak ve soğan tüketildiğinde nefesinize ve ter kokunuza etki eder. Hem vücudunuzun hem de ağzınızın güçlü bir koku üretmesine sebep olur.
Kuşkonmaz

Kuşkonmaz düşük kalorili bir besin olduğundan diyet süreci boyunca en çok tercih edilen sebzelerden biridir. Bunun yanı sıra doğal bir antioksidan ve afrodizyaktır. Ter ve idrar kokusuna etki eden kuşkonmaz bir sindirim sistemi uyarıcısı olan metanetiyol üretir.
Kırmızı et 

Kırmızı et yüksek miktarda vitamin, demir, fosfor, çinko ve kreatin içerir. Ancak sindirimleri zordur. Bozulmaya başlayan etin tüketimi vücut kokularını etkiler.
Turp 

Turp kendi başına güçlü bir kokuya sahiptir. Turpun tüketilmesi, ağızda saatlerce sürecek olan bir kokuya sebep olabilir. Haşlamış turp, hazırlanırken faydalı öğelerinin çoğunu kaybettiği için kokusu agresif olmayabilir.
Bezelye

Bezelyenin içerdiği protein kolay sindirilemediğinden ötürü bir kısmı bağırsaklara doğru göç ederek gaz miktarını arttırır. Bezelye B, B2, PP, A ve C vitaminleri içerdiğinden yemekten vazgeçmemeniz önemlidir.  Olumsuz etkilerinden kurtulmak için 8 saat kadar suda bekletebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.