Sağlıklı gıdanın sırrı müstahsilde saklı!

Sağlıklı gıdanın sırrı müstahsilde saklı!

Tarımsal ve Hayvansal Ürün Marka Danışmanı Pakize Melek Bulut, müstahsil ürünler tüketmenin hem sağlıklı beslenmeye hem de küçük aile işletmelerine katkı sağlayacağına değinerek, üreticiye destek çağrısında bulundu.

Tarımsal ve Hayvansal Ürün Marka Danışmanı Pakize Melek Bulut, hem sağlıklı ürünlere daha sık ulaşabilmek hem de üretimin devamlılığını sağlamak için küçük üreticiye destek çağrısında bulundu. Anadolu'da yıllarca birçok farklı küçük üreticiye danışmanlık hizmeti veren ve yine küçük üreticiye destek olmak, değerli ürünleri tüketici ile buluşturmak adına müstahsil ürünlerin satıldığı Kahvealtı Gurme markasını yaratan Bulut, "Müstahsil, kendi ham maddesini üretip sanayiye arz ettiğinde kazandığı kar marjı çok düşüyor ve neredeyse hiç kazanamıyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılar için, arpasını buğdayını eken çiftçimiz için sadece ham madde üretmek artık karlı bir üretim faaliyeti olmaktan çıktı. O yüzden biz, müstahsilin ikinci anlamını da devreye sokarak, çiftçilerin kendi ürettiği ham maddeyi mamule çevirerek elde ettiği müstahsil ürünleri de tüketici ile buluşturalım istiyoruz" dedi.

pakize-melek-bulut-1.jpeg

KÜÇÜK ÜRETİCİ DAHA ÇOK KAZANACAK

Böylece küçük üreticinin daha çok kazanacağını ve bu sayede daha çok üreteceğini vurgulayan Bulut, "Bu desteğimiz yalnızca üreticiler için değil tüketiciler açısından da çok önemli. Ülkemizde çok sayıda küçük üretici var. Bu küçük üreticiler koyun keçi yetiştiriyor, kendi mısırını buğdayını ekiyor ve ardından kendi hijyenik şartlarında ürettiği ham maddeden bir mamul çıkarıyor. İşte bu katkısız doğal mamullerin tüketici ile buluşması oldukça önemli. Bu noktada hem işte bu noktada küçük üreticiye daha çok katkı sağlamış hem de tüketicinin daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olmuş olacağız" ifadelerine yer verdi.

HEM SAĞLIKLI HEM LEZZETLİ

Bulut, müstahsil ürünlerin hem sağlıklı hem de lezzetli olduğuna da değinerek, şunları söyledi: "Küçük üreticinin ürettiği ürünler sanayiye girmediği için, ürünlerde katkı maddesi de yok. Çiftçinin, hayvan yetiştiricisinin evi için ürettiği ürünü biz alıp kendi soframıza koymuş olacağız. Bu da hem sağlık açısından hem de damak tadı açısından bulunmaz bir nimet ve bu günlerde maalesef ki bir lüks ve küçük üreticiye destek olmazsak yakında bu ürünlere asla ulaşamayacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.