Şahbaz, Başarının ve Liderliğin Sırlarını Paylaştı!

Şahbaz, Başarının ve Liderliğin Sırlarını Paylaştı!

Yönetim ve Liderlik dersinde Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz tecrübelerini paylaştı.

Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA İstanbul Genel Merkezi'nde Genç Yönetici Okulu GYO Programına, Yönetim ve Liderlik dersinde TÜGVA Bölge Koordinatörü İslam Alaybeyoğlu moderatörlüğünde genç yöneticiler yönelik olarak düzenlenen 'Tecrübe Paylaşımı - Yönetim ve Liderlik' seminerleri zincirine konuşmacı olarak katılan Şahbaz, deneyimleri üzerinden başarıya giden yol haritası hakkında genç yöneticilerle paylaşımlarda bulundu.

Genç yöneticilerin iş hayatına hazırlamayı amaçlayan proğram kapsamında başarılı iş adamları, yönetici ve liderlerin konuşmacı olarak davet edildiği seminerler zincirinde genç yöneticilerle buluşan Osman Şahbaz, bugünlere gelmesini sağlayan yaşamından kesitleri anlatırken, iş hayatına yönelik birçok tecrübe ve bilgi birikimlerini de genç yöneticilerle paylaştı.

İş hayatının başında olan genç yöneticiler için en önemli adımın cesaretle risk almaya açık olmak ve tüm zorluklara rağmen kendilerine inanarak pes etmeden devam etmek olduğuna da dikkat çeken Şahbaz bağımsız, hür ve özgür olmanın ehemmiyetinden bahsederken cemiyetlerde yer alarak sosyalleşmenin de karşılıklı birikimler açısından çok önemli olduğuna değindi. Sınırsız hayal etmesini başarın. Güzel bir gül bahçesine sahip olmanın yolu, önce onu hayal etmekle başlar. Cemiyet ve topluluklarda yer almanın nasıl ve ne gibi kazançları olduğundan bahsettikten sonra bu birlikteliklerin başarı yolunda gerektiğini de ayrıntılarıyla anlatan Şahbaz lider kimliğini taşımak isteyen bireylerin ilk olmalarının ve yeni stratejiler üreterek çağa ayak uydurmalarının önemine vurgu yaptı.

Genç Yöneticilerin sorularını cevaplayarak konuşmasına devam eden Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, "Şirketlerimizde 400'den fazla insan sigortalı olarak çalışıyor. İnancımız gereği Allah'a cc kul olduğumuzu biliyorum. Usanmadan ahlaklı, erdemli olarak çalışacağız, helal üreteceğiz, ihraç edeceğiz. Biz de kazanacağız, çalıştığımız insanlar da, ülkemiz de kazanacak.Türkiye'de her an büyük fırsatlar ve farklı cazip imkanlar var. Ülkemize, insanımıza ve coğrafyamıza güvenmeliyiz. Bizler imar eden, medeniyet tesis eden olacağız. Uluslararası arenada Türkiye'nin önemi ve cazibesi artıyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi ve yatırımı devam ediyor. Türkiye'de THY ve benzeri markalarımız var, dünyaca bilinirliği olan markalarımız daha çok olmalı, olacağına da inanıyorum. Sizler çok şanslısınız, imkanlarınız var, ulaşım ve erişiminiz var, en önemlisi bu dönemde biriktirmiş olduğunuz çok samimi ilişkileriniz var, bunları değerlendirmelisiniz. Ortaklıklar kurmaya ve paylaşmaya açık olmalıyız. Allah c.c. ahlaklı ve adil iki ortağın üçüncüsü benim diyor. Hadisi Şerif'te Peygamberimiz (a.s.m) belirttiği gibi; “Allah'u Zülcelâl hazretleri buyurdu ki: “Biri diğerine ihanet etmediği müddetçe, iki ortağın üçüncüsü ben olurum. Biri diğerine ihanet etti mi ben aralarından çekilirim.”diyor. Bizler de bu inançla çalışmalarımıza davam etmeliyiz.

Söyleşisinde profesyonel iş yaşamının başında olan genç yöneticilere ortaklık kurmanın püf noktalarını bütün ayrıntılarıyla anlatan Konsolos Şahbaz din, dil, ırk, cinsiyet ayırmaksızın iş yapmaktaki ana kriterlerin liyakat, cesaret, güzel ahlak ve dürüstlük olduğunu vurguladı. Yaptığımız işi hakkıyla, güvenle ve emniyetle yerine getirmek gerektiğine dikkat çeken Şahbaz iş hayatındaki başarının dürüstlük, samimiyet ve ahlaklı bir güzergahta ilerlediği takdirde gerektiği değeri görecektir.

Gerçekleşen her başarının karşılıksız kalmayacağını, çaba, azim ve gayretimizin karşılığında Rabbimizin mükafatına ulaşacağımızın önemini de vurguladı.

Söyleşinin ardından TÜGVA Bölge Koordinatörü İslam Alaybeyoğlu katkılarından dolayı Konsolos Osman Şahbaz'a teşekkürü adına, Kırklar Dizisi kitaplarından hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.