SAKİN ŞEHİR “YETTİ GARİ” DİYECEK

SAKİN ŞEHİR “YETTİ GARİ” DİYECEK

Seferihisar, hafta sonu renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Seferihisar Belediyesi’nden yapılan çağrıyla “Yetti Gari” demek için “Hayırlı bir dileği olan” İzmirliler Sığacık’ta buluşacak.

19 Mart Pazar günü Saat 12.00’de Sığacık Meydanı’ndan başlayacak etkinlikte unutulmayacak bir gün yaşanacak.  Tüm gün canlı müzik, bando, dj performansıyla birlikte yöresel dans ekipleri sahne alacak, sokak sanatçıları mini konserler verecek. 300 sanatçının katılacağı etkinlikte resim – heykel, seramik atölye çalışmaları gün boyu sürecek. İsteyen her katılımcının avuçlarına “Ay yıldızlı” kınalar yakılacak, çocuklara yüz boyaması yapılacak. Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi kuracağı çadırda yerli tohumlar dağıtacak, çocuklarla lavanta fidesi dikecek ve bu fidelerden vatandaşlarla paylaşacak. Günün sonunda katılımcılar, “Yetti Gari” dedikleri her şey için, bir dilek ağacına çaputlar bağlanacak, dilek balonları uçurulacak.

ÜLKEMİZ İÇİN DİLEKLERİMİZİ GÖKYÜZÜNE BIRAKACAĞIZ

Yapılacak programla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: “Bahar ayının ilk günleri, güneşin sıcaklığını hissetmeye başladığımız bu güzel hafta sonunda hepimizin çok ihtiyacı olan keyifli bir pazar gününü hep birlikte yaşamak için herkesi Seferihisar Sığacık’a davet ediyorum. Hepimizin ülkemiz için çok güzel dilekleri var. Çok eğlenip dilekler tutarak balonlar uçuracağız ve artık yaşamak istemediklerimizle ilgili de “Yetti Gari” diyeceğiz.  Herkesin ruhunun karardığı, gelecekle ilgili kaygıların arttığı bir dönemde, bizi birbirimize bağlayan bağların ne kadar güçlü olduğunu göstermek ve umutlarımızı tazelemek istiyoruz. Her zamanki gibi Sığacık Kaleiçi Doğal Pazarı misafirlerimizi ağırlayacak. Sanatçılar, kadınlar, gençler, çocuklar, köylüler, her görüşten herkes hep birlikte olacağız ve ortak dileklerimizi gökyüzüne bırakacağız. En büyük ailemiz olan ülkemiz için hayırlı bir dileği olan herkesi, pazar günü Seferihisar Sığacık’a davet ediyorum”Yetti Gari etkinliği 19 Mart Pazar günü Saat 12.00’de Sığacık Meydanı’nda başlayacak ve akşam saatlerine kadar devam edecek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.