Saldırı Hazırlığında 3 IŞİDçi Kadın Yakalandı

Saldırı Hazırlığında 3 IŞİDçi Kadın Yakalandı

Saldırı hazırlığında olan 3 IŞİD militanı kadın Paris'tek kıskıvrak yakalandı

Paris yakınındaki Essonne kasabasında 8 Eylül'de polisin düzenlediği operasyonda IŞİD militanları Ines Madani (19), Sarah Hervouet (23) ve Amel Sakaou (39) eylem hazırlığındayken gözaltına alındı. Üç IŞİD militanı kadın çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
IŞİD tarafından Suriye'den yönlendirildiği belirlenen Madani ve Hervouet, "terör örgütü üyeliği ve terör saldırısı hazırlığı içinde olmak" suçlarından, Sakaou ise bu kişilere suç ortaklığı yapmaktan yargılanacak.

Terörle mücadele savcısı François Molins, geçen hafta yaptığı açıklamada, bu üç kadının Paris'in merkezinde, mutfak tüpleriyle dolu otomobille bombalı saldırı hazırlığında iken polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda yakalandığını bildirmişti. Fransız savcı, gözaltına alınan ve poliste "radikalleşme eğiliminde" olduklarına dair raporlar bulunan genç kadınların, Suriye'de IŞİD saflarında savaşmak için hazırlık yaptıklarını ancak yurt dışına çıkamadıklarını da kaydetmişti.

NE OLMUŞTU?

Fransız polisi, dün akşam düzenlediği operasyonda, mutfak tüplerinin bulunduğu terk edilmiş araçla ilgili 3 kadını gözaltına alıp sorgulanmak istemiş, bu kadınlardan biri polise bıçakla saldırmıştı. Şüpheli kadın, polis tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştı. Ülkede geçen yıl meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı sonrası terör alarmı en yüksek seviyeye çıkartılmış, 130 kişinin öldüğü 13 Kasım 2015'teki saldırılardan sonra ise terörün Fransa için çok ciddi bir tehdit olduğu belirtilmişti. Nice'de 15 Temmuz'da meydana gelen, 85 kişinin öldüğü saldırı sonrasında ise terör tehdidinin Fransa tarihinde görülmemiş kadar yüksek olduğu dile getirilmişti. İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar mayıs ayında, IŞİD'in eylemlerinde bomba yüklü araçlar kullanabileceğine dikkati çekmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.