Salgının yayılması durma noktasında!

Salgının yayılması durma noktasında!

Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde 5 kişinin daha yeni tip koronavirüsten hayatını kaybetmesiyle ülke genelindeki toplam can kaybı 88’e yükseldi.

NSW Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sydney’deki Newmarch House yaşlı bakımevinde Covid-19’a yakalanan 5 hastanın tedavi gördükleri hastanede öldüğü açıklandı. Ülke genelindeki yeni vaka sayısının yalnızca 12 olduğu açıklandı. Ülke genelinde yaklaşık 530 bin kişiye yapılan testlerde, virüs bulaştığı belirlenen 6 bin 731 kişiden, 5 bin 526'sının iyileştiği kaydedildi.

Avustralya’da virüsten ölenlerin sayısındaki artış sürerken Covid-19’un toplum içindeki yayılma hızının neredeyse durma noktasına geldiği belirtildi. Ülke genelinde son 24 saatte belirlenen 12 yeni vakadan, sadece bir kişiye virüsün bilinmeyen bir kaynaktan bulaştığını açıklayan Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, bunun yasaklarının kalkabilmesi için umut verici olduğunu söyledi. Uygulanan önlemlerin başarılı olduğunu hatırlatan Hunt, "Bu göreve geldiğimden, koronavirüsle mücadele etmeye başladığımdan beri bu önemli rakamı vermek benim için bir ayrıcalıktır. Bu demektir ki ülke olarak sadece virüsün yükselişini düzleştirmekle kalmıyoruz, sağlamlaştırıyor ve güvence altına alıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.