Şampiyonlar Ligi'nde kurallara düzenleme

Şampiyonlar Ligi'nde kurallara düzenleme

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde 9 kuralda radikal değişiklik yapacak. 

İşte yapılan değişiklikler:

Serbest vuruş kullanan takımın futbolcuları, artık rakip takımın kurduğu baraja sızamayacak. Serbest vuruş kullanan takımdaki futbolcular, barajdan en az 1 metre uzakta duracak.

Eğer forvet oyuncuları gol atmak için, isteyerek ya da istemeyerek, ellerini kullanırsa gol iptal edilecek. Top bir futbolcunun eline ve koluna değdiği anda bu elle kontrol olarak değerlendirilecek.

Maç öncesi para atışını kazanan taraf maça başlayacak. Kale seçme seçeneği olmayacak.

Teknik direktörler ve yardımcı antrenörler de sarı ve kırmızı kartla cezalandırılabilecek. Böylece yedek kulübesindeki teknik ekip doğrudan tribüne gönderilmek yerine kart görecek.
 
Oyuncu değişikliğinde dışarı çıkacak futbolcu, orta çizgi yerine en yakın noktadan dışarı çıkacak. En az yarı sahayı geçme kuralı kaldırılarak vakit geçirme önlenecek.

Kaleciler penaltı atılırken tek ayaklarının kale cizgisi ile temass etmesi yeterli olacak. Kaleciler, direklere dokunma gibi eylemlerde ise bulunamayacak.

Hava atışı eğer top ceza sahasının içindeyse kaleciye verilecek. Eğer oyun ceza sahası dışında durmuş ise topa en son dokunan takımın oyuncularına verilecek. Diğer futbolcular, top verilen oyuncudan en az 4 metre uzakta duracak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi finalinde geçerli olacak 12 yedek oyuncu kuralı, yeni sezonda tüm maçlarda uygulanacak.

Kale vuruşunda topun ceza sahasını terk etmesi beklenmeyecek. Ancak rakip takım oyuncuları top oyuna girmeden diğer takımın ceza sahasına giremeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.