Şampiyonlara Görkemli Kutlama

Şampiyonlara Görkemli Kutlama

Konak Belediyesi’nin düzenlediği futbol, atletizm ve sokak basketbolu turnuvalarında dereceye girenler madalya ve kupalarını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlenen törenle aldı. Konak Belediyesi’nin Toros Spor Tesisleri’nde gerçek

BAŞARIYI TETİKLEYECEK

Coşku ve tezahüratların hiç eksilmediği tören şenlik havasında geçti. Zorlu müsabakaları başarıyla geçen genç sporculara madalya ve kupalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. Törene katılanların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Pekdaş, “Bundan 97 yıl önce bağımsızlık için, kurtuluş için yola çıkan büyük bir önder vardı. O ve O’nun arkadaşlarının azmi ve kararlılığıyla; her türlü makam, koltuk ve rütbeden önemli olduğunu gösterdikleri o ilk adımlarıyla bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü kazanıldı. Şimdi bize düşen bu bağımsızlığı, bu özgürlüğü hiçbir şekilde tehdit altında bırakmamak; bağımsızlığın ve demokrasinin hukuk devletiyle, laiklikle taçlanmasını sağlayarak, bağımsız bir Türkiye’nin ilelebet yaşamasını sağlamaktır. Bunu gerçekleştirecek olanlar da sevgili çocuklarımız, gençlerimizdir. Bu nedenle Cumhuriyet onlara emanet. Bu nedenle onları gözümüz gibi korumak, iyi nesiller yetiştirmesini sağlamak zorundayız. İşte bu bilinçle okullarımıza, spora destek veriyoruz. Gençlerimizin kendileri olarak yaşaması ve bağımsız bireyler olmalarının ilk adımlarını atmalarını sağlamak için bu etkinliği düzenledik. Bu ödüllerin çocuklarımızın hayatındaki diğer başarıların tetikleyicisi olmasını arzu ediyoruz. Onlar için parlak ve aydınlık bir gelecek temenni ediyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

BİN 200 SPORCU KATILDI

Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği yarışma ve turnuvalara toplam bin 200 sporcu katıldı. Okullar Arası Puanlı Atletizm Şampiyonası’nda 13 ortaokuldan 200’e yakın öğrenci yarıştı. Yıldızlar ve Küçükler kategorilerinde takım halinde piste çıkan minik atletler 100 metre, uzun atlama, gülle atma, 800 metre fırlatma topu ve 4x100 bayrak yarışında dereceye girmek için büyük mücadele gösterdiler. 3X3 Sokak Basketbol Turnuvası’nda ise Konak İlçe sınırlarında eğitim veren 8 ortaokuldan 16 takım ve 48 basketbolcu mücadele etti. Futbol Turnuvası’nda ise 49 erkek, 14 kız takımı olmak üzere toplam 63 takımda 256 minik krampon ter döktü. Ferdi ve takım müsabakalarında finali göğüsleyen toplam 210 sporcu madalya ve kupa almaya hak kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.