Samsung Linux on Dex projesini rafa kaldırıyor!

Samsung Linux on Dex projesini rafa kaldırıyor!

Samsung, yıllardır, bu cihazlar için daha büyük bir özel kullanıcı arayüzü tanıtan amiral gemisi Galaxy S ve Note telefonları ve tabletleri için DeX donanımları üretti, ancak sistem hala Android üzerinden çalışıyordu.

Linux on DeX projesinin farklılaştığı nokta ise, uygulamanın bazı DeX’e özgü optimizasyonlarla birlikte tam bir Ubuntu Linux ortamı indirmesi ve çalıştırmasıydı.Ne yazık ki, en azından şimdilik, proje sona eriyor. Koreli teknoloji devi yakın zamanda Linux’taki DeX Beta programındaki katılımcılara bir e-posta göndererek, daha önce Samsung tarafından özelleştirilen Ubuntu dağıtımına verilen desteğin durdurulduğunu açıkladı.

Gelen elektronik postada şunlar yazıyor: “DeX Beta programında Linux’u desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Linux’un DeX üzerindeki gelişimi, müşteri ilgisi ve değerli geri bildirimler sayesinde oldu. Ne yazık ki, beta programımızın sona erdiğini duyuruyoruz ve gelecekteki işletim sistemi ve cihaz sürümleri için artık destek sağlamayacağız. Linux on DeX, Android 10 Beta’da desteklenmeyecektir. Cihazınızı Android 10’a güncellediğinizde, Android Pie sürümüne geri dönemezsiniz. Eğer cihazınızı Android 10 Beta sürümüne güncellemeye karar verirseniz, güncellemeden önce verileri yedeklemenizi öneririz.”

Samsung, Android 10 beta ROM’larından başlayarak, belirli cihazlarda kullanıma sunulan Linux desteğinin DeX’ten tamamen kaldırılacağını açıklamaya devam ediyor. Bunun sebebi, belki de, Samsung’un Linux’u ilk etapta çalışmasını sağlamak için kullandığı üçüncü taraf işletim sistemi emülasyonun bir şekilde Google’ın en son Android sürümünde uyguladığı belirli kurallar veya güvenlik politikaları ile çakışması olabilir.

Durumun böyle olup olmadığına bakılmaksızın, siz de şu anda Dex ile Linux kullanıyorsanız, verilerinizin düzenli olarak yedeğini almanızı tavsiye ederiz. Zira, mevcut gelişmeler göz önüne alındığında Android 9’da kalsanız ve telefonunuzu yeni Android işletim sistemine güncellemiyor olsanız bile, Linux on Dex artık düzgün çalışmayabilir.

Her ne kadar Samsung’unki kadar kullanışlı olmasa da DeX’teki Linux’a benzer başka uygulamalar da mevcut. Ve, bu değişiklik yalnızca Linux on DeX’i etkiliyor. Samsung’un masaüstü Android başlatıcısı ve kullanıcı arayüzü çalışmaya devam edecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.