Samsung'dan 108 Megapiksel kamera geliyor!

Samsung'dan 108 Megapiksel kamera geliyor!

Samsung 108 Megapiksel kamera ISOCELL bilgilerini paylaştı. Samsung 108 Megapiksel kamera detayları...

Samsung tarafından geliştirilen teknoloji, görüntüde ulaşılması zor kaliteyi sağlıyor. ISOCELL, komşu piksellerin arasında bulunan set sayesinde, renklerin daha canlı olmasını sağlıyor. Ayrıca her piksel en yüksek kaliteyi göstermiş oluyor. Samsung 108 Megapiksel ISOCELL veya ISOCELL Plus olarak adlandırılan yeni sistemde ise aradaki metal setler yerine farklı bir malzeme kullanılarak, optik kalite kaybı ve ışık yansımasının önüne geçiliyor.

Samsung tarafından “Smart-ISO” ismi verilen sistem, piksellerin parlaklığını analog biçimde ölçmeden önce, pikselleri dijital olarak işliyor. Bu işlemeyle birlikte ortamda bulunan parlaklık daha doğal bir şekilde görüntüye aktarılıyor.

İki adet bulunan “Doğal ISO” sayesinde, birden fazla aşamada gerçekleşen işlemle birlikte, en doğru sonuç elde ediliyor. Hassasiyeti yüksek olan sistem, parlaklıkla birlikte gölgelerde de yüksek görüntü kalitesi sağlıyor.

Samsung ISOCELL Bright HMX 

Samsung’un Tetra Cell olarak isimlendirdiği Quad Bayer, dijital sensörlerin renkli fotoğraflar çekmesini sağlayan bir renk mozaiği. Yarı iletken piksellerin, rengi göremeyip yansımada ortaya çıkan siyah-beyaz görüntüyü kaydettiklerinden dolayı, bu mozaikle birlikte renkler işlenebiliyor. Bununla birlikte 0.8µm olan pikseller Samsung’un yeni sensörüyle birlikte 1.6µm özelliği kazanıyor. 4:1 oranında dahi 27 Megapiksellik yüksek çözünürlüğe sahip görüntüler elde edilebiliyor.

Gün ışığında sistemin çalışmasıyla birlikte Samsung 108 Megapiksel kamera hiç olmadığı kadar kaliteli çekimler yapılabiliyor. Sistem, Samsung’a 100 Megapikselin üzerinde ilk telefonu piyasaya sürme imkanı verdi. 1/1.33” olan sensörler aynı zamanda en büyük telefon sensörü olarak da tescillendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.