Samsung'dan Quick Share geliyor!

Samsung'dan Quick Share geliyor!

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Samsung iPhone’larda yıllardır olan bir özelliği bünyesine katmaya hazırlanıyor. 

XDA Developers’a göre söz konusu bu özellik yıllardır iPhone kullanıcılarının hayatını kurtarmış bir özellik olarak karşımıza AirDrop çıkıyor. Bildiğiniz gibi Android cihazlarda söz konusu özellik bulunmuyor. Bazı akıllı telefonlarda yer alıyor olsa da Samsung cihazlarda böyle karşılıklı paylaşım yapmanızı sağlayacak bir özellik bulunmuyor.

Bahsedilen özellik Samsung Quick Share özelliği kullanıcıların birbirleri arasında fotoğraf video ve belge paylaşmasını kolay hale getirecek gibi duruyor. Ancak bunun 1 GB dosya boyutuna sabitleneceği söyleniyor. Yani atacağınız dosyaların boyutu da bu özellikte önemli hale geliyor.

2015 yılında tanıtılan AirDrop özelliğine rakip olacak Quick Share‘in 1GB’a kadar olan dosyaları geçici olarak Samsung Cloud‘a yüklenmesine izin veren bir bulut yöntemini de içerebileceği düşünülüyor. Yayınlanan raporda bir de bu özelliğin Samsung Smart Things cihazlarına aktarılabileceği ve indirilebilir hale de gelebileceği söyleniyor. Ancak elbette bunlar tahminler ve iddialar dahilinde söylenen şeyler.

Samsung tarafından henüz konuya dair resmi bir açıklama bulunmuyor ancak 11 Şubat tarihinde gerçekleşecek Unpacked 2020 etkinliğinde Samsung bu özellikten bahsedebilir. Hatta tahminlere göre etkinlikte Galaxy S20 ile bu özellik tanıtılabilir.  O tarihe kadar da bu özelliğin netlik kazanması pek olası durmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.