Sanatın kalbi Çiğli’de atacak

 Sanatın kalbi Çiğli’de atacak

Çiğli Belediyesi, kültür sanat kurslarının çeşitliliğini artırarak her yaştan vatandaşa dilediği alanda eğitim alma ve aktivitelerde bulunma fırsatı sunmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılacak kurslar ücretsiz olarak vatandaşın ilgisine sunulacak. Kurs çalışmaları kapsamında Yazma Atölyesi’nde karikatür ve yazı yazma ve okuma eğitimi verilecek. Sanatseverlerin katılımıyla Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Çiğli Belediyesi Türk Musikisi Korosu ve Çok Sesli Modern Koro oluşturulacak. Kursiyerlere her biri alanlarında başarılar elde etmiş deneyimli hocalar eğitim verecek. Oluşturulan korolar ilerleyen süreçte belediyenin düzenleyeceği etkinlik ve konserlerde sahne alacak. Tiyatro branşında ise yaratıcı drama kursu açılacak. Belediye tiyatrosu için seçmeler de ay sonunda yapılacak.

1f36d164-6d38-493f-a92b-0227e96efb60.jpg
 
Sanatın kalbi Çiğli’de atacak

Sanatın farklı alanlarında eğitim almak isteyen vatandaşların taleplerini önemsediklerini belirten Başkan Utku Gümrükçü, “Sanat ile ilgilenmek isteyen ancak çeşitli sebeplerden ötürü bu isteğini gerçekleştiremeyen Çiğlili sanatseverler için ücretsiz kurs ve koro kayıtlarımız başladı. Vatandaşlarımız, karikatür ve yazma eğitiminin yanı sıra proje kapsamında yer alan sanat türlerinde koroya katılma ve etkinliklerde yer alma fırsatı bulacak. Sanatın, kentimizde hak ettiği değeri görmesi adına çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.  
 
tiyatro-secmeleri.jpgyaratici-drama.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.