Sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, düzenledikleri etkinliklerle ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere kaynak yaratmaya devam ediyor.

 

Öğrenci burslarına katkıda bulunmak amacıyla Şubat ayı sonunda “İki Aşk Adamı Bir Virtüöz” konseriyle İlhan Şeşen, Kürşat Başar ve Burçin Büke’yi aynı sahnede İzmirli sanatseverle buluşturan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği, bu kez tiyatro oyununda kendileri sahneye çıktı. EBSOV Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun rol aldığı, Cihangir Turantaş’ın yönettiği, Didem Gupse Erdem’in “Sahibini arayan öyküler” adlı oyunu, Tepekule Sergi ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi. Salonu dolduran sanatseverlerin yaptığı bağışlar, EBSO Vakfı’nın burslar hesabına aktarıldı.

“Sahibini Arayan Öyküler” oyunu aynı zamanda 40 yıl aradan sonra öykü tiyatrosu alanında İzmir’de bir ilk oldu. Öykü tiyatrosu örneği 1978 yılında ünlü sanatçı ve yazar Suat Taşer tarafından sahneye konulmuştu.

Kadın gözüyle aşkı anlatan, aşkın ve sevginin varoluşuna tanıklık eden güncelerde herkesin kendinden birşeyler bulduğu oyunda, Arzu Öztaş, Benal Özbek, Bengi Şen, aynı zamanda eserin yazarı Didem Gupse Erdem, Dilek Şınlak, Gülsün Kabadayı, İncila Kabadayı, İpek Özçelik, Melike Binoğlu, Nazan Yılmaz ve Serap Koca, kelimelerle çizdikleri karakterlerde başarılı bir performans ortaya koyarken, Anadolu Salonu’nu dolduran izleyicilerden tam not aldı.

Oyunun Yönetmeni Cihangir Turantaş da, EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun öykülerin okunduğu kadar oynanabilir olduğunu gösterdiğini söyledi.

 

Desteğe teşekkür

Ayakta alkışlanan oyunun ardından kadınları kutlayan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, aşkı anlatan ve düşündüren her cümlenin ayrı bir dem lezzetinde olduğunu dile getirdi. EBSO Vakfı Kadınlar Birliği’nin tiyatro başarısından gurur duyduğunu söyleyen Çiçekçi, “EBSO Vakfı Kadınlar Birliği öğrencilere katkı sağlamak adına gerçekten çok büyük özveriyle güçlü bir çalışma ortaya koyuyor. Gece, gündüz demeden gösterdikleri çaba her türlü takdirin üzerindedir. Kendilerine bu amaçla verilen destekler katlanarak devam etmeli ” dedi.

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran da, kuruluştan bu yana geçen 18 yılda öğrenci burslarına katkı amacıyla düzenledikleri etkinliklere işaret etti. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın bir okul olduğuna işaret eden Özduran, “Burslar yararına düzenlediğimiz her etkinlik kişisel gelişimimize de katkı sağlıyor. Çatısı altında olmaktan onur duyduğumuz EBSO misyonu ve profesyonel yönetim anlayışı ile görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Oyunun sonunda EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çiçekçi, yönetmen Cihangir Turantaş’a, EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Özduran yazar Didem Gupse Erdem’e, EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran da yönetmen yardımcısı Serap Koca’ya teşekkür plaketi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.