Şarap Sevenler İçin Akıllı Şarap Şişesi Üretildi

Şarap Sevenler İçin Akıllı Şarap Şişesi Üretildi

ABD'li bir firma ürettiği akıllı şişeyle açılan şarapların bir ay süre boyunca ilk günkü tadını korumasını başardı.

Amerika Birleşik Devletleri Boston merkezli Kuvee şirketi, dünyanın ilk akıllı şarap şişesini üreterek ön siparişli satışa sundu. Üretilen akıllı şarap şişesi sayesinde, açılan şarapları bir aya kadar saklayarak, daha ilk gün açılmış gibi içmek mümkün olabilecek. Şişe için özel olarak tasarlanan kapak sistemiyle beraber şişeye oksijenin girmesi engellenerek, şarabın okside olmasının önüne geçiliyor. Böylece 30 gün süreye kadar şarabı ilk günkü tadıyla içmek mümkün oluyor.

Boston merkezli Kuvee'nin ürettiği şişelerde, şarap şişesinin içine konulduğu bir bölme yer alıyor. Şarabı bu bölmeye koymak ve akıllı şişenin ekranına dokunmak yeterli oluyor. Akıllı şişe, şarabın içerisindeki havayı vakumlayarak, dışarıdan şişe içerisine hava girmesini engelliyor. Böylece akıllı şarap şişesinin içerisinde şarap oksitlenmeden uzunca bir süre ilk açıldığı günkü tadı koruyor.

medyaege-akilli-sarap

Kuvee CEO'su Vijay Manwani, ürettikleri şişe sayesinde şarap severlerin karşılaştığı bir şişe bitmeden diğerini açamama korkusunun tarihe karıştığını belirterek, akıllı şişe sistemi sayesinde artık şarapların paketlenebileceğini belirtti. Akıllı şişeler ön siparişli olarak 179 dolardan satılmaya başlandı.Manwani 2016 yılının sonlarına doğru toplu satışa geçeceklerini söyledi.

 

Şarap nasıl saklanır?

Şarapların saklanması hususunda dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bazıları, şarabın yatık pozisyonda tutulması, bulunduğu ortamın serin, loş ve sarsıntısız olmasıdır. Uzmanlar şarabın saklandığı alanın belli bir nem seviyesi içermesi gerektiğini söylüyorlar.

Şarabın bir veya bir buçuk ay civarı veya daha uzun süre saklanması planlanıyorsa, dikkat edilmesi gereken en önemli şey yatay şekilde olmasıdır. Yatay tutulmasının nedeni şarap şişesinin ağzındaki mantarın, şişe içerisinde hava girişini engellemesi ve ıslak kalmasıdır. Dik tutulan şişelerde mantar ıslanmadığı için zamanla beraber kuruyarak hava akımını kesemez. Oksijen şarabı okside ederek, şarabın tadını bozabilir. Şarabı yatık saklamak hem şarabın tadı hem de kokusu için büyük önem taşır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.