Sarı Kartlar Azaldı, Kırmızı Kartlar Çoğaldı!

Sarı Kartlar Azaldı, Kırmızı Kartlar Çoğaldı!

Türkiye Süper Ligi’nde bir sezon daha geride kalırken, oynanan karşılaşmalarda futbolcuların gördüğü kırmızı kartlarda artış olduğu belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu  araştırmaya göre,  geride bıraktığımız 2015 – 2016 sezonunda takımlar toplam 1.503 kart görürken, bu kartların 1.412 tanesi sarı, 91 tanesi ise kırmızı kart olarak kayıtlara geçti. Geçen sezon toplam 1.550 kart çıkarken, bu kartların 1.462 tanesi sarı, 88 tanesi ise kırmızı kart olmuştu. Maç başına kart ortalaması ise sarı kartlarda 4,61 olurken, kırmızı kartlarda ise 0,29 olarak gerçekleşti.

 

En hırçın takım Trabzonspor oldu …

 

Sezon içinde gördüğü 12 kırmızı kartla rakiplerine bu alanda fark atan Trabzonspor, 97’de sarı kart görerek kartlar sıralamasında zirvede yer aldı. Özellikle Galatasaray ile oynanan maçta görülen 4 kırmızı kart, bu rakamın yükselmesinde önemli rol oynadı. İkinci sırada küme düşen Sivasspor yer alırken, Yiğidolar sezon boyunca toplam 9 kırmızı 77’de sarı kart gördü. Listenin üçüncü sırasında 8 kırmızı 89 sarı kart ile Bursaspor yer alırken, yine 8 kırmızı kart gören takımlardan Kayserispor 83 sarı, Mersin İdmanyurdu 79 sarı, Gaziantepspor ise 69 sarı kart ile sıralandılar. Kümede kalmayı başaramayan Eskişehirspor gördüğü 6 kırmızı 90 sarı kartla sezonu tamamlarken, sona eren sezonda 6 kırmızı kart gören bir diğer takım Antalyaspor oldu. Kırmızı Beyazlı futbolcular 79 adette sarı kart gördü.

 

Gençlerbirliği hiç kırmızı görmedi…

Sezon boyunca değiştirdiği teknik adamlarla gündeme gelen Gençlerbirliği ligin ikinci yarısında İbrahim Üzülmez yönetiminde büyük bir çıkış yakalarken, Ankara temsilcisinde hiçbir futbolcunun kırmızı kart görmemesi de ayrı bir başarı olarak dikkat çekti. Ligi üçüncü bitiren Konyaspor sadece 1 kırmızı kart görürken, 69 kezde sarı kartla cezalandırıldı. İkinci Fenerbahçe’de de futbolcular 1 kırmızı 78 sarı kartla sezonu tamamladılar. Şampiyon Beşiktaş’ta 2 futbolcu kırmızı kart görürken, Siyah Beyazlı futbolculara 63 kezde sarı kart çıktı. Başakşehir Spor Kulübünde de 2 futbolcuya kırmızı kart çıkmasına karşın, İstanbul ekibinde futbolcular 76’da sarı kart gördüler. Akhisar Belediyespor ve Rizespor 3’er kırmızı kart görürken, Akigolar 78, Karadeniz ekibi ise 84 sarı kartla sezonu tamamladı. Osmanlıspor 4 kırmızı 74 sarı kart görürken, Galatasaray 5 kırmızı 86 sarı, Kasımpaşa ise 4 kırmızı 67 sarı kartla sezonu tamamlamış oldular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.