Sarıgül'den İmamoğlu'na:  Yaptığım hataları yapmasın

Sarıgül'den İmamoğlu'na: Yaptığım hataları yapmasın

Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanlığı için hazırlandığı iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Benim yaptığım hataları yapmasın... Yüzde 40'la kaybettim" cümleleri ile uyarıda bulundu.

Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından siyasi kulisler hareketlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimin ardından yaptığı "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın; değişmeyen tek şey değişimdir" çağrısı, çeşitli yorumlara neden olmuştu. Kimi çevrelerde de İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı için nabız yokladığı öne sürüldü.

66235.jpg

CHP'den milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise İmamoğlu'na acele etmemesi tavsiyesinde bulundu. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Sarıgül, "Sarıgül’ün yaptığı hataları yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal’ın karşısına ben çıkmasam da bir kurultay sonra çıksaydım, ben yüzde 40 oyla kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik. Olay şu, belediye başkanı birinci dönem seçilir, vaat ederek seçilir. İkinci dönem seçilirse yaptıklarıyla seçilir. Üçüncü dönem baş tacıdır. Bu nedenle belediye başkanlarımızın ikinci dönem seçilip başarılarını taçlandırması lazım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.