Savunma ve Havacılık Sektörü, ESBAŞ'ta bir araya gelecek!

 Savunma ve Havacılık Sektörü, ESBAŞ'ta bir araya gelecek!

10-11 Ekim tarihlerinde Ege Serbest Bölgesi, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonunda “Savunma ve Havacılık Sektöründeki Milli ve Yerli Sanayimizin Küresel İş Birlikleri ile Geliştirilmesi” Konferansı gerçekleştirilecek.

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HUKD) Başkanı Osman Okyay ile Ege Serbest Bölge Kurucu İşletici A.Ş. (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in ev sahipliğini üstlendiği konferans, savunma ve havacılık sanayiinde faaliyet gösteren firmaların uluslararası işbirliği kurabilmeleri ve bu işbirlikleri ile yetkinliklerini artırabilmeleri için gerekli, faydalı ve uyulması zorunlu kurallar ile ilgili bilgileri içeren paneller ile çok kıymetli panelistleri bir araya getiren, yerli tüm savunma ve havacılık sanayiini, yabancı havacılık sanayiinin ise en önemli firmaları olan Airbus, Boeing, GE ve Rolls Royce’u İzmir’de buluşturuyor.

Uluslararası İş Birliği ile Yerel Endüstri Nasıl Gelişir?

  • Savunma Sanayi Güvenliği ve İhracat Kontrolü
  • Ar-Ge ve Tasarımda Uluslararası İş Birliği ve Uygulamalar
  • Savunmanın Sürdürülebilirliği için İhracatın Önemi
  • Savunma ve Havacılık Endüstrisinde Doğrudan Yabancı Yatırım
  • Endüstriyel Yeterlilik Değerlendirme ve Destek Programı/ Endüstriyel Katılım
  • Yerel ve Ulusal Havacılık Endüstrisinin Geliştirilmesinde Kümelenmelerin Rolü
     

Başlıkları altında yerli sanayimizin belkemiği olan başta TSKGV – Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketleri olmak üzere tüm havacılık ve savunma sanayi şirketlerimizi, yabancı havacılık firmalarını, yerel otoriteleri, kural koyucuları, KOBİ’leri, dernekleri, yerli ve yabancı kümelenmeleri bir araya getirmeyi hedefleyen etkinliğimizin güncel programı ektedir.

Küresel havacılık, uzay ve savunma sektöründe, çok önemli bir bölgesel sanayi gücü olarak tanımlanan ülkemizin sanayicileri için bu toplantı, katılımcı kitlesiyle büyük bir hazine niteliğindedir. Katılımcılar arasında ABD ve Avrupa’dan sektörün lider şirketlerinin yanı sıra, içinde başarılı küresel offset çözümleri uygulamış iş geliştirme, eğitim, iletişim konularında uzman özel sektör temsilcileri de bulunuyor.  

Yaklaşık 250 kişinin kaydolduğu konferansta TAI – Turkish Aerospace Industries, TEI – TUSAŞ Engine Industries, Aselsan, Roketsan, Havelsan, STM – Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş., SASAD – Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği, Vestel Savunma, EBSO – Ege Bölgesi Sanayi Odası, Sistem Global, ABD Konsolosluğu, Hollanda Konsolosluğu, TRTEST, TPAC – Thermoplastic Composites Application Center gibi kurum ve kuruluşların liderleri birer konuşma yapacak.

Ayrıca katılımcılar etkinlik sayesinde Alp Havacılık, Aselsan, Aspilsan, BMC, FNSS, Havelsan, İşbir, Kale Pratt & Whitney, Otokar, Roketsan, TAI ve TEI firmaları ile ikili görüşmelerde bulunarak sektörle ilgili iş birlikleri kurulmasını sağlayacaklardır.

İzmir Valiliği tarafından da desteklenen konferansın sponsorları arasında Kale Havacılık, Kale Pratt & Whitney, Vestel Savunma, Sistem Global Danışmanlık, Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Herdem Avukatlık firmaları yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.