Sedat Peker, Şehit Ömer Halisdemir’i kabri başında andı

Sedat Peker, Şehit Ömer Halisdemir’i kabri başında andı

Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Şehit Ömer Halisdemir’i kabri başında anarak dua etti.

Şehit Ömer Halisdemir’in hatıralarını yaşatmak ve anmak için kurulan Vatan Yıldızları Vakfı'nın Niğde’de düzenlediği etkinliğe katılan Peker’e, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen binlerce vatandaş da eşlik etti.

“NESİLLERİMİZE, ÇİZGİ FİLM KAHRAMANLARI YERİNE GERÇEK KAHRAMANLARIMIZI ANLATIN”

Şehitlik mezarlığında duygu dolu sözlerini aktaran Sedat Peker, “Kıymetli kardeşlerim, bu kabirde yatmakta olan Şehit Ömer Halisdemir kardeşimiz bu çağın Ulubatlı Hasan’ıdır. Ulubatlı Hasan İstanbul’un fethindeki en büyük kahramandır. Allah’a yemin olsun, bu kabirde yatmakta olan Şehit kardeşimizin şerefinden belki bir parça faydalanabiliriz diye geldik. Onun yüce şerefinden belki bir saç teli kadar faydalanabiliriz diye geldik. Onun bu dünyaya gelmesine vesile olan, onu bu ruh karakteri olarak yetiştiren Hasan Hüseyin amcamızın elini öpmeye, ona saygılarımızı sunmaya geldik. Bulunduğumuz yerin konumundan dolayı çok fazla bir şey de söylemek istemiyorum. Ancak son sözümü şu cümlelerle bitirmek istiyorum. Kahramanları olmayan milletler, yok olmaya mahkumdur. Çocuklarınıza, torunlarınıza, yeğenlerinize çizgi film kahramanlarının isimlerini anlatmayın… Onlara Ömer Halisdemirleri, Fethi Sekinleri, Yasin Börüleri, Eren Bülbülleri anlatın.. Gerçek kahramanlarımızı eğer biz yaşatamazsak, Ortadoğu’nun bu kaygan zemininde diğer avcı milletlere yem olmanın haricinde hiç birşey yapamayız. Hepinizden yüce Allah’ım razı olsun” dedi.

SEVENLERİ TEKBİR GETİRİNCE UYARDI

Konuşmaların ardından Ömer Halisdemir’in kabri başında tekbir getirmek isteyen sevenlerini uyaran Sedat Peker, “Bulunduğumuz yerin muhteviyatına uygun davranalım. Burada sessiz ve sakin olacağız kardeşlerim” açıklamasında bulundu.

HEPİMİZ SENİN EVLADINIZ

Şehit Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in de elini öperek, şehit ailesinin hayır dualarını alan Peker, “Emrindeyiz. Hepimiz senin evladınız” ifadelerinde yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.