Sedat Peker'den insanları kandıran hocalara tepki!

Sedat Peker'den insanları kandıran hocalara tepki!

Sedat Peker, ülkemizde din adamlarına güvenin azaldığını belirterek bunun nedeninin insanları kandıran hocalar olduğunu ifade etti.

Din görevlisi bir kişinin kendisine attığı mesaja İmam Buhari’nin bir hikayesiyle cevap veren Peker, insanların din adamlarına güvenmemesinin en büyük nedeni olarak Müslümanları çeşitli şekilde kandıran ve dolandıran hocaları gösterdi. Peker’in açıklamasının sonunda bulunan “Barış Pınarı Harekatı’nı ölümüne destekliyoruz” sözleri dikkatlerden kaçmadı.

İşte Sedat Peker’in O Açıklaması;

Kıymetli Dostlarım,

İki gün önceki paylaşımımda SAYIN TÜRKER İNANOĞLU abiye yaptığım ziyareti anlatırken din adamlarına olan güvenin ülkemiz genelinde nasıl olur da en aza inebildiğini sorgulamıştım. (Ankete katılan her 100 kişiden sadece 12’si din adamlarına güvendiğini söylemiş.)

Din görevlisi olduğunu söyleyen bir dostumuz samimi olarak şahsıma bir mesaj yazmış. Kendisi bu anketlerin din karşıtı olduğu bilinen kesimlerin fazlaca yoğun oldukları semtlerde yapıldığını, bu yüzden dolayı da anket neticesinde din adamlarına güvenenlerin sayısının bu şekilde az çıktığını belirtmiştir.

Keşke iyi niyetli olduğuna inandığım bu hocamızın söylediği gibi her şey bu kadar kolay olmuş olsaydı. (Ben de tüm iyi niyetimle bu değerli hocamıza şu örneği vermek isterim.)

Kabri Özbekistan’da bulunan BÜYÜK İSLAM alimlerinden cennet mekan İMAM BUHARî Hazretleri çok hadis bildiği söylenen başka bir alimin yanına doğru gider. O alimin elindeki şapkayı eşeğe göstererek onun istediği yere gelmesini sağlarken görür. İMAM BUHARİ Hazretleri bu alimin yanına gider ve sorar; ‘’Şapkanızın içinde acaba ne var?’’ der. Cevap olarak ‘’İçinde hiçbir şey yok, eşeği kandırmak için böyle yaptım.’’ cevabını alınca müsaade isteyip bu zatın yanından ayrılır.

Yanındaki kişiler İMAM BUHARî Hazretlerine ‘’Neden yeni hadisler öğrenmek için geldiğinizi söylemedin ve neden ayrılıyoruz?’’ diye sorduklarında İMAM BUHARî Hazretleri ‘’Eşeği kandıran, yanlış hadisler söyleyip insanları da kandırabilir. Bu yüzden hadis öğrenmeden ayrılıyoruz.’’ der.

Eşeği kandırmayı bile güvensizlik sebebi sayan din alimlerinin döneminden, çeşitli yollarla etkilemeyi başardığı saf MÜSLÜMANLARA yanmayan kefen ve sırat köprüsünde kaymayan terlik satan hocaların dönemine gelmiş olmamızın, halkımızdaki din adamlarına karşı olan güvenin neredeyse bitme noktasına geldiğini maalesef üzüntü ile seyrediyoruz.

“BARIŞ PINARI HAREKATINI ÖLÜMÜNE DESTEKLİYORUZ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.