Sedat Peker'den Kritik Çağrı!

Sedat Peker'den Kritik Çağrı!

Sedat Peker, Rizesporlu taraftarlara önemli bir çağrıda bulundu.

Rize'de oynanacak olan Karadeniz derbisi öncesi Sedat Peker hemşehrilerine çağrı yaptı. Peker, ''KARDEŞLER ARASINDA KÜSLÜK OLMAZ'' diyerek Rizesporlu taraftarlara ''Son bir kaç yıldır futbol takımlarımızın üzerinden Karadeniz’in iki değerli şehirinin arasında gerginlik çıkarmak için bazı kesimlerin gayreti olduğunun farkındayız. İnsanın öz kardeşi evine geldiğinde onunla nasıl ilgileniyorsa TRABZON’dan gelen hemşehrilerimizle de aynı şekilde ilgilenmemiz gerekir. Şunu herkes iyi bilmelidir ki Karadenizlilerin arasında gözle görülmeyen bağlar vardır.'' dedi. Peker açıklamasını sosyal medya hesaplarından bu görselle duyurdu.

rizespor-trabzonspor.jpg

Geçmiş Yıllardaki Maçlarda Ciddi Olaylar Yaşanmıştı

Karadeniz'in iki güzel şehri olan Rize ve Trabzon arasında geçen futbol müsabakalarında taraftarlar defalarca birbirine girmiş ve çıkan olaylarda birçok taraftar yaralanmıştı. Bu akşam oynanacak olan derbi öncesinde Peker'in Rizespor taraftarlarına yaptığı dostluk çağrısı dikkat çekti.

sedat-peker-072.jpg

Karadenizli Taraftarların Sedat Peker Sevgisi

Sedat Peker'i Karadeniz'deki taraftarların çok sevdiği biliniyor. 2 yıl önce Trabzonspor Alanyaspor maçında Trabzonsporlu taraftarlar tribünde 'Reis Sedat Peker Bir Umuttur Yaşamak'' yazılı tişörtler giymişti. Peker'in memleketi olan Rize'de de taraftarlar defalarca Sedat Peker ile ilgili pankartlar açmış ve kendisine yönelik tezahüratlarda bulunmuştu. Geçen yıl memleketi Rize'ye gitmek için Trabzon Havalimanı'na özel jetle iniş yapan Sedat Peker'i Trabzonspor ve Rizespor taraftarlarından oluşan onbinlerce kişi karşılamıştı.

25 Sene Önce Başarmıştık

Taraftarlara sağduyu çağrısı yapan Sedat Peker açıklamasının devamında; ''25 sene önce her iki şehrin gençleri olarak bu saçma kısır döngüyü kırmayı başarmıştık. Bugün de aynısını başarmak yine bizlerin elinde. RİZE’de bulunan tüm kardeşlerimden ricam tribünlerde aleyhte bir tek kötü sözün söylenmemesidir.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.