Seferihisar Belediyesi köklü gelenekleri yaşatmaya devam ediyor

Seferihisar Belediyesi köklü gelenekleri yaşatmaya devam ediyor

Seferihisar’da, geleneksel hale gelen mandalina şenliği, bu yıl 23’üncü kez düzenleniyor.

Seferihisar Belediyesi, 23. Mandalina Şenliği hazırlıklarına başladı. 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan şenlik, Seferihisar Kapalı Pazar Yerinde saat 14.00'te başlayacak. Şenlik, birbirinden eğlenceli etkinliklerin yanı sıra; çeşitli dans gösterileri, yarışmalara sahne olacak.

20112022-194051-0-1669008224-206.jpg

Sürpriz ikramların da yapılacağı şenlikte, narenciye üretiminin dünü, bugünü ve yarını tartışılacak. Her yıl olduğu gibi yine şenliğin kral ve kraliçesi seçilecek. Katılımcı adayların 15 -20 yaş aralığında olması gereken yarışmaya başvurular, 1 Aralık tarihine kadar Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve 444 7 743 (dahili 129) numaralı hat üzerinden yapılabilecek. Şenlikte ayrıca; “En İyi Mandalina Yarışması”, “Mandalinalı Hediyelik Eşya Yarışması”, “Mandalinalı Yiyecek Yarışması” da yapılacak.

seferihisar-mandalina-senligi-kral-ve-kralice.webp

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Seferihisar’ın köklü tarihi ve verimli toprakları var. Bu topraklarda üretim, her zaman sanatla iç içe yaşatılmıştır. Biz de ilçemizin köklü tarihine ve geleneklerine sahip çıkıyoruz. 23 yıllık mandalina şenliği geleneğine de sahip çıkarak, yaşatmaya devam ediyoruz. Tüm halkımızı şenliğimize bekliyorum” diye konuştu.

seferihisar-mandalina-senligi-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.