Seferihisar Şoförler Odası Seçim Hazırlıklarını Tamamladı!

Seferihisar Şoförler Odası Seçim Hazırlıklarını Tamamladı!

Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurula hazır.

Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Fehmi Abacı, 3 Ocak 2022 günü seçimli gündem ile toplanacak genel kurulda tekrar aday. Hasan Fehmi Abacı “Biz bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde güzel bir olağan genel kurul ve seçim günü geçirmek istiyoruz” dedi.

BAŞARILAR İLE DOLU BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Yeni dönem için tekrar aday olan Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Fehmi Abacı “2018 yılında seçimle göreve geldik. Hızla çalışmalarımıza başladık. Maalesef borçlu bir oda devralmıştık. Bize güvenerek göreve layık gören meslektaşlarımıza karşı sorumluluklarımız vardı. Kısa sürede borç kamburunu atarak hizmete başladık. Yaptığımız çalışmalar ile taktir topladık. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerek Seferihisar Belediyesi, gerek hükümet kanadı ile temaslarımızı hiç kesmedik. Şoför Esnafımızın alın terinin karşılığı önemliydi. Evine ekmek götürmek amacında olan şoför esnafımızın haklarını sonuna kadar koruduk.

b38d6050-bbe2-4b5b-8714-baa5efe11758.jpg

PANDEMİ SEKTÖRÜMÜZÜ ÇOK ETKİLEDİ

Dönemimizde ortaya çıkan salgın hastalık Covid-19 sektörümüzü çok olumsuz etkiledi. Sokağa çıkma kısıtlamaları, toplu taşıma ve taksilerde uygulanan kısıtlamalar ile gelirimiz nerdeyse sıfıra indi. Bu dönemde birbirimize destek olarak dönemi geçirdik. Hijyen çalışmalarımız ile Türkiye’ye örnek olduk. Her aracımız işe giderken dezenfekte oldu. İşten döndü, tekrar dezenfekte oldu. Yolcularımızın ve şoför esnafımızın sağlığı için gerekli önlemleri aldık. Ardından gelen İzmir depremi hepimizi etkiledi. Şoför esnafının güzel yüreğini temsil ettik. Depremzedelere yaptığımız destek ile gündeme geldik. Şoför esnafı toplumun temel taşını oluşturur. Bu yüzden ailenizin bir ferdi gibi güvendiğiniz insanlardan oluşur. Vatandaşlarımız depremden ve ardından gelen tsunamiden etkilendiğinde bizler canı yürekten yardıma koştuk. Tüm şoför esnafımla gurur duyuyorum. Türkiye’de örnek olduk. Pandemi ve deprem sonrası yaptığımız çalışmalar bize yılın esnaf odası ödülünü getirdi. Gururluyuz.

5d44791d-e50f-49db-ba24-cad8f8a0d206.jpg

İZTAŞIT PROBLEMİNİ CÖZDÜK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokole gidilmiş olan İZTAŞIT projesinin başlaması bizim dönemimizde gerçekleşti. Uygulama beraberinde çok sorun getirdi. Hem vatandaşımız mağdur oldu, hem de İZTAŞIT uygulamasına dahil edilen taşıyıcılar kooperatifimiz üyeleri mağdur oldu. Sıkıntıları göğüsledik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT ile karşılıklı diyaloglar ile sorunlara çözüm aradık. Esnafımızın zararının karşılanması için uğraştık. Şükür şimdi bir denge oluştu. İleride doğacak sorunlara karşı da temkinliyiz. Sürekli İZTAŞIT uygulamasında bulunan kooperatif üyesi esnafımız ile toplantılar yapıyoruz.

SEFERİHİSAR TAKSİDE YENİ DÖNEME GEÇTİK

Kış aylarında bekleyen taksilerimiz yaz aylarında nüfusun artması ile ulaşılamaz hale geliyordu. Vatandaşlarımızın şikayeti ile harekete geçtik. Türkiye’nin en büyük servis sağlayıcısı ile anlaşarak araçlarımıza online takip sistemi kurduk. Hangi aracımız nerede ve hangi müşteriye yakın bu sistem ile görünür hale geldi. Telsiz teması ile en yakın taksiyi direkt en yakın müşteriye yönlendirmeye başladık. Böylece yaz ayı başında gördüğümüz sıkıntıyı yaz bitmeden çözdük ve önümüzdeki yaza sorunsuz ve sürekli hizmet ile girmeye hazırız.

SOSYAL TESİS PROJESİ İLE GENÇLERİMİZ İŞ İMKANI BULACAK

Yeni yılda önemli bir proje ile geliyoruz. Yaklaşık 6 aydır sürdürdüğümüz yazışmaların sonuna gelindi. Bir sosyal tesis yapmayı planladık. Denize sıfır, üyelerimizin ve misafirlerimizin kalacağı bu tesisin modern bir turizm yatırımı olduğunu düşünün. Bu tesis için bütün mimari çizimlerimiz ve protokollerimiz hazır. Yer için ise Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin söz verdi ve yeri tahsis etti. Şimdi yasal prosedür tamamlanıyor. Bu yıl sosyal tesisimizin temelini atacağız. Bu tesis aynı zamanda istihdam kaynağı olacak. Otelinden restorantına pek çok gencimize de iş kapısı açılmış olacak. Bu projeyi gerçekleştirmek için çok çalıştık. Gurur kaynağı olacak, tüm Türkiye’de parmak ile gösterilecek bir yatırım olacak.

632e0b98-d6a0-4b00-9527-d14793d8a806.jpg

YALANSIZ TALANSIZ ŞEFFAF BİR YÖNETİM OLDUK

Bize Atalarımız vatanı sevmeyi ve hizmet etmeyi aşıladı. Biz yalansız, talansız hizmet aşkı ile şeffaf bir dönem geçirdik. Evimizden işe, işinizden Oda’ya, Oda’dan evimize gittik. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın bir kuruş parasını çarçur etmedik. Her üyemiz ne zaman isterse gelip hesapları gördü. Gelir getirecek yatırımlar yaptık. Seferihisar’da plaka basım atölyesi kurduk. Pek çok ilçede olmayan plaka basım hakkını ilçemize kazandırdık. Böylece hem Odamız gelir elde etti. Hem de vatandaşımızın ayağına hizmet gelmiş oldu. Pek çok çalışma ile fark yarattık. Ve bu farkı Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası hak ediyor. Seferihisar’ın Şoför esnafı doğruluğu, dürüstlüğü ve namusu ile örnek insanlardır. Hepsi önce birer anne- baba, sonra esnaftır. Birbirinden güzel yürekli insanlardan oluşur. Biz her zaman diyoruz. Biz bir aileyiz. Ve birlikte güçlüyüz. Yeni dönemde de elele gücümüze güç katacağız. Yeni yıla girerken herkese önce sağlık diliyorum. Her şeyin başı sağlık. Salgın hastalığın son bulduğu, herkesin özgürce maskesiz mesafesiz kucaklaştığı bir yıl olsun istiyorum. Yeni yılda ülkemiz için umut dolu olsun. Esnafımızın yüzü gülsün, bol bereketli kazançlarımız olsun inşallah. Herkese saygı ve sevgilerimi yolluyor, mutlu yıllar diliyorum” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.