Şehitleri anmaya Sait de katıldı

Şehitleri anmaya Sait de katıldı

Buca’da demokrasi şehitleri için mevlit okundu, lokma dağıtıldı.

İzmir’in Buca ilçesinde Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için mevlit-i şerif okutuldu ve lokma dağıtıldı. AK Parti Buca ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliğe Ak Parti 24.Dönem İzmir milletvekili Rifat Sait, Ak Parti Buca ilçe Başkanı Neşet Arslan, Buca müftüsü Muharrem Gül ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Fetocular halkın dini konulardaki hassasiyetini istismar ettiler

Buca ufuk mahallesi ulu camide düzenlenen etkinlik sonrası bir açıklama yapan 24.Dönem İzmir milletvekili Rifat Sait, Feto terör örgütünün dini ve inancı istismar ederek halkı adeta hipnoz ettiğini ve kandırdığını söyledi. Sait, Feto terör örgütü, dini konularda buldukları boşluklardan yararlanıp, halkın maneviyatını çıkarları doğrultusunda kullanarak alçakça ve haince hareket etmiştir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu halkın dini konulardaki hassasiyeti olduğu kadar  ne yazık yeterli bilgiye de eksik sahip olmasıdır. Bu yüzden Diyanet işleri başkanlığımıza, müftülerimize ve imamlarımıza çok iş düşmektedir. Feto gibi terör örgütleri inanç gibi hassas konulardan girerek bazı kimseleri zehirlemişlerdir.

Din istismarına karşı Cami dışı din hizmetlerinin aktif hale getirilmesi

Sait, Diyanet işleri başkanlığımız hiçbir açık nokta bırakmayacak şekilde halkımızın yanında olur, eğitim hizmetleri verilir ve vatandaşımız bilinçlendirilirse bu gibi terör örgütlerine açık kapı bırakılmamış olur, dedi. Zaten Diyanet işleri başkanlığımızın çıkarmış olduğu böyle bir kararname vardır diyen Sait,  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen cami dışı din hizmetlerinin aktif hale getirilmesi yararlı olacaktır, şeklinde bir açıklama yaptı.Buna göre imamlar sadece  vakitlerde namaz kıldırmak yerine diğer zamanlarda bulundukları mahalleri gezip, esnafı ziyaret edecek, sohbetler edecek, varsa soruları cevaplandıracak,bunları yaparken eğitim verecek ve irşat vazifelerini de yerine getirebileceklerdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.